Trainee #8

Hej på er allihopa, äntligen är det dags för mig att skriva mitt första blogginlägg! Kan inte förstå att jag i våras satt och kikade runt här på traineebloggen under rekryteringsprocessen – och nu är jag här!? Det känns fantastiskt roligt.  

Louise Eklund heter jag, Atrium Ljungbergs åttonde trainee! Tänker att jag börjar med en liten presentation av mig själv. Jag är uppvuxen på västkusten i Kungälv och har alltid fascinerats av städer och stadsplanering. Det resulterade i en kandidatexamen i Affärsutveckling och Entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik från Chalmers, samt en masterexamen i Hållbar stadsutveckling från Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp utanför Malmö! Jag tycker det är lite extra roligt att ha perspektiv från både Göteborg och Skåne nu när jag flyttat till huvudstaden.

Så vad tänker jag om Stockholm och mina tidigare hemstäder då?  

Storstadsstressen har hållit mig borta från Stockholm fram tills nu. Framför allt lockade Malmö betydligt mer när det var dags för val av master. Enligt mig är det en stor skillnad mellan Sveriges tre största städer, där Stockholm ju verkligen är en STORSTAD. Har hittills lärt känna Södermalm bäst, vilket känns som en lagom start, haha. Sen har jag ju några fler stadsdelar att beta av minst sagt. Malmö är helt fantastiskt med dess närhet till havet, cykelstråk och alla parker som är så välintegrerade i stadsmiljön. Dessutom finns där en alldeles speciell urban, innovativ känsla och kultur som inte går att beskriva helt i ord. I mina hemtrakter Göteborg grävs och sprängs det lite överallt kan jag ju säga. Med bland annat Västlänken och Göteborgs stads vision att möta vattnet pågår många projekt i flera centrala delar av staden. I veckan avgjordes ju även arkitekttävlingen om att bygga om Göteborgs paradgata Avenyn, för att inte tala om Karlatornet som skjutit i höjden det senaste halvåret! Det är verkligen spännande att se Göteborg få en ny kostym. Det jag saknar mest från Göteborg är dock inte främst staden i sig, utan såklart vänner och familj. Atrium Ljungberg äger ju fastigheter i både Malmö och Göteborg, så jag ska försöka se till att åka och hälsa på alla kollegor där under traineeperioden. Med det sagt har Stockholm gjort ett supergott intryck hittills och jag vet att jag kommer trivas med alla kollegor och vänner som finns här!   

Några bilder från Malmö! Folkets Park / Restaurang Aster supercoolt beläget i ett industriområde / Mitt favoritstråk i Västra Hamnen

Gällande att gå från studier till heltidsjobb har det gått riktigt bra! Jag har blivit så välkomnad sedan jag började på AL. Första dagen spenderades på huvudkontoret i Sickla, men efter det har jag varit stationerad på min första rotation; förvaltning på Medborgarplatsen/Liljeholmen. 

Traineeprogrammet består av sex fördjupningsperioder inom två år hos Atrium Ljungbergs olika affärsområden. Första rotationen sker på Fastighetsförvaltning, andra är på Leasing, tredje Affärsutveckling, fjärde Projektledning och de sista två är Transaktion samt Hållbarhet. 

Mestadels är jag på vårt lokalkontor i Söderhallarna med ett superhärligt team beståendes av fastighetschef, teknisk förvaltare, fastighetsförvaltare, drifttekniker och marknadsansvarig. De förvaltar en större kontorsfastighet på Liljeholmen och ytterligare en vid Magnus Ladulåsgatan samt Söderhallarna – som ju består av kontor, handel, saluhall och restauranger. Jag som är intresserad av platsutveckling, stadskärnor och samverkan tycker detta är en superrolig plats att få vara på. 

Jag har redan fått en bred inblick i vad förvaltning handlar om och lär mig något nytt varje dag. Har jobbat en hel del med Johanna som är marknadsansvarig, främst med hyresgästkommunikation och marknadsföring. – Hur roligt låter det inte att få vara med och ta fram julkampanjen för Söderhallarna? Eller ta fram en plan för hur vi ska kommunicera till våra kontorshyresgäster? Dessutom firade Söderhallarna 30 år i september med en Smakfestival som var väldigt rolig att hjälpa till med.

Bilder från min första tid på Atrium Ljungberg; seminarium på Gather Festival i slaktis, konferens, Smakfestival i Söderhallarna och kontorsbesök bland annat.

Jag hänger såklart även med Micke som är fastighetschef. Har bland annat fått inblick i hans arbete med avtals-, hyresgäst- och ekonomifrågor. Anders som är vår tekniska förvaltare stöttar jag exempelvis upp i arbetet med en BREEAM-in-use certifiering, avflyttningsbesiktningar, samverkansmöten och framåt förhoppningsvis även någon hyresgästanpassning. Om en snar framtid skall jag ta på mig arbetskläder och gå med fastighetsförvaltarna och driftteknikerna under ett par veckor. Ni följer väl med i instagramstories då?

Vad roligt att ni läste ända hit! Nu ska jag tillbaka till jobbet med ett möte gällande platssamverkan i Liljeholmen på agendan. Ha det fint så hörs vi lite senare!

/Louise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s