Mot sista rotationen: Hållbarhet och transaktion

Hösten är här! Och med det har det blivit dags för mig att rotera vidare från Slakthusområdet och Projekt till programmets sista anhalt: Hållbarhet och Transaktion. I och med detta är jag också den trainee som får inviga Hållbarhet som en del i programmet. Det känns som ett mycket bra och aktuellt nytt inslag i programmet!

Den sista tiden på projekt innebar främst att knyta ihop trådarna inom de projekt jag var involverad i – där arbetet med Projektprocessen var det största. Det kändes fint att få lämna över slutprodukten för implementering i organisationen. Om någon behöver hjälp med ett flödesschema: I’m your girl!

Den slutliga rotationen inleder jag inom Hållbarhetsavdelningen. Här jobbar jag med bland annat livscykelanalyser (LCA), återbruk och hur hållbarhetsfaktorer kan mätas i monetära värden i våra kalkyler. Det märks i branschen att dessa frågor blir alltmer aktuella, och det arbetas för fullt för att skapa nya sätt att arbeta hållbart och att hitta en balans där affärer och utveckling blir genomförbara utan att bidra till negativ klimatpåverkan. På AL sattes ju nya hållbarhetsmål för 2022-2030, och dessa utgör en tydlig ledstjärna i arbetet. (Jag och Elin intervjuade ju vår hållbarhetsansvariga, Saga Jernberg, kring de nya målen. Ni kan läsa det blogginlägget här.)

Bakluckeloppis!

Och apropå hållbarhet: Hela trainee-gänget passade på att ta en lördagsförmiddag ihop i hållbarhetens tecken, när vi besökte baklucke-loppisen i Sickla den 1/10. Alla tre hittade något fint att fynda (jag kan till exempel skryta med en väldigt fint snidad bricka med gjutjärnsbeslag). Det var fullt drag med liveband, foodtrucks och en loppis på 7 (!!) våningar. Missade du loppisen denna gången rekommenderar jag att du håller utkik efter nästa gång den anordnas!

Det var allt för mig för denna gången! Tills vi hörs igen hoppas jag ni njuter av fyrverkeri-uppvisningen som hösten just nu bjuder på.

/Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s