Traineer i Tällberg

Så var det dags för ett tillbaka-efter-sommaren-inlägg här på bloggen! Augusti har varit en riktig uppstartsperiod för mig personligen; jag bytte rotation till Affärsutveckling i juni, precis innan sommaren, och sen kom semestern. I och med att augusti rullat in och förbi så har även uppgifterna kommit flygande, vilket känns energiskt nu när man kommit in på sin rotation lite mer. Jag har nu tre egna projekt liggandes på mitt bord, tillsammans med den pågående detaljplaneprocessen för Söderhallarna där jag sitter med mycket, och jag känner mig taggad på att ta mig an hösten på AU!

1a september innebar inte bara att den nya traineen, Louise, började sin första rotation på förvaltning (i Söderhallarna!), utan också att jag nu spenderat ett helt år hos Atrium Ljungberg. Det är nästan obeskrivligt hur snabbt tiden går och hur mycket jag har hunnit med under detta år. Att vara trainee och att byta affärsområde kontinuerligt är ett lite udda sätt att komma in på ett företag – man byter hela tiden uppgifter, chefer, dagsrutiner, och inte minst kollegor. Men med det sagt så är det ett väldigt lärorikt sätt att komma in i branschen och bolaget, och efter ett år så har man hunnit vänja sig vid denna annorlunda men roliga vardag.

Hur mycket man byter kontor under sin traineetid är beroende på vad man själv önskar från sina rotationer, men något centralt i rollen är att man lär känna alla avdelningar och många olika personer inom bolaget.

I veckan var vi på Atrium Ljungberg på konferens i Tällberg – den första konferensen vi har kunnat haft på flera år. Konferensen hade ett fokus kring social hållbarhet och hur vi alla kan arbeta för att driva vår verksamhet framåt under en utmanande tid; framför allt hur vi alla spelar stor roll i den stundande utvecklingen. Stämningen var verkligen på topp och personligen tycker jag det var så givande att kunna träffa kollegor jag ännu inte haft möjlighet att prata med under mitt första år.

Den sociala biten som trainee är minst lika viktig som den erfarenhetsbyggande lärdomen som rotationerna ger oss och konferensen var ett bevis på det!

/Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s