Din guide till en riktig AL-sommar!

Semestern närmar sig med stormsteg och arbetet på kontoren har redan lugnat ner sig avsevärt. Även om värmen tog tid på sig att slå sig till ro, så är vi otroligt exalterade för långa dagar och ljusa sommarnätter. Vi tänkte ge er de bästa tipsen för att kunna ha en riktig AL-sommar i flera av våra städer!

STOCKHOLM

Söderhallarna – Piadina

Bild från Piadinas instagram

Smaka på Italien i vår alldeles egna saluhall i hjärtat av Södermalm. Det här har blivit en av mina lunchfavoriter under mitt (snart) första år på Atrium Ljungberg. Sätt dig på plats med en god italiensk dryck eller ta med dig din Italienska street-macka ut på torget och njut av Södersolen!

Slakthusområdet – Hosoi Festival

Hosoi Festival

En riktig kvartersfest sker i Slakten i augusti! Det kan man ju inte missa om man ska fira en riktig AL-sommar… bra musik, god dryck och mat att mumsa på – det blir bättre än så. Hoppas vi ses där!

Slakthusområdet – Parkteatern

Parkteatern på besök i Slakthusområdet

Den 27-28 augusti bjuder Parkteatern på familjeunderhållning i Förbindelsehallen i Slakthusområdet. Kom och upplev scenkonsten i en fantastisk miljö som viskar om stora framtidsplaner!

Sickla – Kennys Gelato

Kennys Gelato i Sickla

Nä men det går ju inte att skriva en sommarlista utan att nämna Kennys! Vi båda firade en fin eftermiddag där för inte så länge sen och vill redan tillbaka för mer gelato. Inte undra på att de vunnit svenska glassmästerskapen i år… MUMS!

Hagastaden – Stockholm gallery district och K-märkt i Life City.

Karta över Stockholm gallery district

För den konstintresserade finns Stockholm gallery district i Hagastaden. Här kan ni insupa intryck och uttryck av alla de slag i de många konstgallerierna.

Efter konstvandringen rekommenderar vi ett gott och hållbart mål mat hos K-märkt i Life City.

Slussen – Slussenrummet

Slussenrummet.

Har du funderat på att det faktiskt är dags nu att bilda dig en uppfattning om vad som FAKTISKT sker i Slussen? Då tycker vi att du ska passa på att ta reda på det nu i sommar!

I Slussen finner ni Stockholms stads showroom över Slussen – Slussenrummet – där ni bland annat kan se modellen över hela utformningen av det färdiga Slussen.

Sundbyberg – Marabouparken

Marabouparken i Sundbyberg.

Besök Marabouparken i Sundbyberg, beskåda konst och testa dina kunskaper i kommunens tipspromenad!

MALMÖ

Mobilia – Mobilias After Beach och Funnys äventyr

Karta över Funnys äventyr

Befinner du dig i Malmö kan du ägna tid i köpkvarteret Mobilia. Här anordnas Mobilias After beach på torget varje lördag i juli mellan kl. 14-17.

I Mobilia finner du också leklandet Funnys Äventyr. Hälsa på hos Pettson och Findus, Alfons Åberg och många fler. Perfekt för en regnig sommardag med hela familjen.

UPPSALA

Gränbystaden – Nordisk Film

Nordisk film i Gränbystaden.

Tyvärr är ju inte alla sommardagar så där stereotypiskt varma och soliga. Då är det väl väldans mysigt att kunna checka in på en biograf för kvällen och checka ut ur hjärnverksamheten. I Gränbystaden hittar ni Nordisk Film – ta med en vän, en kär eller en främling på biodejt!

Forumkvarteret – Utställning med Fredens hus

Utställning med Fredens hus i Forumkvarteret

I Forumkvarteret kan ni under juni och augusti ta del av en utställning för Fredens hus. Här kan ni till exempel läsa om kvinnliga fredsprofiler, utmana era moraliska beslut och känna på pulsen att vara på flykt.

Sådär! Nu hoppas vi att ni känner er kittade för en riktigt skön och händelserik AL-sommar.

Trevlig sommar!

Elin och Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s