Sommarförberedelser och … en ny trainee?!

Hallå bloggen, och glad sommar!

Sedan vi hördes sist har sommaren anlänt (tror jag i alla fall? Har någon informerat vädret om det?). I Slakthusområdet lyser flitens energisnåla lampa, när alla pågående projekt och arbeten ska göras klara och färdigställas (så långt det är möjligt) inför den stundande semestertiden. Så är det även inom Projekt.

Mina arbetsuppgifter har under den här perioden, sedan jag roterade vidare till Projektavdelningen i april, varierat från ganska projektspecifika uppgifter, till mer övergripande organisatoriska. Jag har fortsatt suttit med i några av de projekt som jag även arbetade med under min tid inom Affärsutveckling, och får nu se på dem med nya glasögon. Det känns väldigt nyttigt att få axla olika roller inom samma projekt, för att förstå intressekonflikter och hur olika roller inom organisationen måste komplettera varandra för att föra projektet i hamn. Samhällsutveckling är verkligen en lagsport, och för ett lyckat projekt behöver samarbetet mellan människorna som är involverade fungera. En av de absolut främsta lärdomarna från traineeprogrammet, och en lärdom som gång på gång gör sig påmind, är vikten av ett gott samarbete mellan de olika avdelningarna och människorna som jobbar där.

På ett mer övergripande och organisatoriskt plan arbetar jag också med projekt kring både arbetsmiljörapportering, och hur vi som byggherre skulle kunna jobba för att ha ännu säkrare byggarbetsplatser. Jag jobbar också med ett projekt kring bolagets projektprocess – alltså beskrivningen av hur vi ska bedriva projekt inom bolaget. Det är ett utmanande projekt, som både kräver att kunna växla perspektiv från detaljerat till övergripande, men också att växla mellan teori och praktik. Hur är det tänkt att vi ska jobba idag? Hur jobbar vi? På vilket sätt har bolaget, våra projekt och branschen ändrats sedan processen togs fram? Hur borde vi jobba? Baserat på vad? Det projektet ger också möjlighet för mig att prata med många av mina kollegor, som arbetar med processen på olika sätt, och väva ihop olika perspektiv, vilket är otroligt lärorikt.

Många frågor är aktuella att ställa sig under arbetet med projektprocessen.

Vad händer mer på AL då? Vi har bland annat haft den första sommarfesten på flera år (och den första sedan jag började arbeta på bolaget)! Det känns fint, och lite högtidligt, att alla dessa sociala aktiviteter, som jag förstår varit en så stor del av att arbeta på bolaget innan pandemin, äntligen kan arrangeras igen.

Under sommarfesten fick vi också besök av vår nya trainee, Louise Eklund, som vi ser fram emot börjar efter sommaren! Men jag tänker såklart passa på att presentera henne för er redan nu.

Välkommen i höst, Louise! Atrium Ljungbergs åttonde trainee.

Louise har tidigare studerat Affärsutveckling och Entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik på Chalmers, samt har en master i Hållbar stadsutveckling från SLU. I höst flyttar hon upp från Malmö till Stockholm, för att börja trainee-tjänsten på AL. Hon säger själv att hon vill vara med och skapa kreativa, gröna, trygga, trivsamma och inspirerande miljöer – något som ju rimmar väldigt väl med våra ambitioner på Atrium Ljungberg. Som handen i handsken helt enkelt!

Varmt välkommen Louise! Vi ser fram emot din start den 1 september. Till dess njuter vi av en härlig sommar!

/Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s