Rapport från Slakten

Hej alla bloggläsare!

Nu är det en tid sedan ni fick en uppdatering från mig och vad jag har för mig inom traineeprogrammet.

Vid månadsskiftet roterade jag vidare från Affärsutveckling till Projekt. Jag har dock förblivit i Slakthusområdet och får fortsätta fördjupa mig i de spännande projekt som AL drivet här, men nu från ett annat perspektiv.

Under min tid inom Affärsutveckling fick jag arbeta med ett antal olika projekt. Jag djupdök i frågan kring flexibel lokalanvändning i redan detaljplanelagt område, och vad våra upplevelser på bolaget varit i fall där detta varit aktuellt. Jag har tagit fram analyser och kalkyler och samlat underlag inför uppstarten av ett förprojekt, och jag har suttit med i dialoger med staden, bland annat exploateringsavtalsförhandlingar.

Slutligen har jag varit med i uppstarten av ett nytt projekt, i samband med uppstarten av detaljplanearbete för samma område. Där har jag tagit fram underlag för tidigt skede, med främsta fokus på vision och koncept, men också ekonomi och projektorganisation. Rotationen avslutades på topp med att arrangera en workshop för vision och koncept för samma projekt. Det var så roligt och inspirerande att vrida och vända på frågorna och diskutera stadsutvecklingen med de deltagare som fanns samlade.

Inför min rotation bad jag om att få vara med i tidiga skeden, med fokus på detaljplaneprocessen, något som hörsammades inför och under min AU-rotation. Det har varit roligt att vara en del av den spännande och komplexa utvecklingen som Slakthusområdet går igenom – och det känns fint att få fortsätta min trainee-resa inom området från projekt-sidan.  

Min bild av rollen som projektledare sedan innan är att den är väldigt bred, och jag ser fram emot att få en djupare insikt i hur det är att arbeta med projektledning. Nu inledningsvis kommer jag följa med i arbeten i de tidigare processerna, för att längre fram få följa med i senare skeden och mer handfast genomförande. Jag har också dragit igång ett projekt kring bolagets projektprocess, och hur den skulle kunna utvecklas.

Jag tror att det kommer bli en lärorik tid inom projektavdelningen, och ser fram emot det!

Ta hand om er, och glad påsk!

/Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s