Leasing: så mycket mer än uthyrning

Hallå där i aprilvädret!

Efter en mulen semester i Italien kom jag hem till ett soligt Stockholm igen, som direkt ställde om till sina solsnöslask-fasoner. Jag är även tillbaka på leasingrotationen, där jag kommer vara fram till 31 maj – så jag är nästan halvvägs?! Det är helt sjukt vad tiden går fort.

Under min tid på uthyrning så har jag hittills jobbat främst med restauranger, vilket har varit otroligt roligt och lärorikt. Jag håller mig fortfarande mycket i Söderhallarna, men har även fått eget ansvar för en lokal i Liljeholmen, plus att jag hakar på en hel del i Slakthusområdet. Det känns kul att få fortsätta vara med i Söderhallarnas resa, samtidigt som jag får lära mig mer och se utvecklingen av Slaktis. Det är ju ändå ett av de coolaste projekten i Stockholmsområdet just nu!

Så här vid halvtidslinjen så känner jag ändå att jag har lärt mig ganska mycket. Inte bara om själva leasingprocessen och bemötandet av potentiella hyresgäster, men också om hur uthyrning på något sätt handlar om stadsutformning i dess yttersta praktik. En utav lärdomarna man tar med sig som trainee är just hur alla affärsområden faktiskt hänger samman, och det här är väl ännu ett exempel på just det. Medan konceptet för en plats pitchas fram och sätts tidigt, i ett samarbete mellan olika affärsområden och aktörer, så förverkligas sedan den visionen av uthyrarna när de skriver avtal med hyresgäster som ska fylla dessa platser. I sin tur så är det hyresgästerna och deras verksamheter som definierar platsidentiteten för våra städer, vilket är det som våra kunder och besökare faktiskt upplever främst. Det tycker jag är en kul insikt att komma fram till.

Jag börjar verkligen se och uppskatta alla kugghjul som faktiskt gör vårt bolag till ett som bygger staden. Att bygga en stad är ett hantverk likt mycket annat, om än mycket mer storskaligt; där alla kugghjul behövs för att det ska bli något av det hela. Vilken grej, va!

Jag är nog tillbaka här på bloggen framåt sommaren när leasingperioden närmar sig sitt slut och jag ska vidare till affärsutveckling! 

Önskar er alla en fin vår!

Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s