Rakt in i kaklet!

Nu var det längesedan jag uppdaterade här och jag har kommit en bra bit längre på traineeprogrammet sen sist. Som ni läst så har Elvira avslutat programmet och klivit in som analytiker, och även jag närmar mig min sista dag som trainee när jag nu börjat på rotationen Affärsstöd, som sedan avslutar min traineetid i augusti. Affärstöd inkluderar både hållbarhet och transaktion/värdering, vilket betyder att Elvira är del av den grupp som jag nu anslutit till – väldigt kul! Eftersom vi har roterat parallellt under traineetiden så ska det nu bli kul att arbeta på samma ställe!

Under dessa månader har jag lyckats bli klar med både affärsutveckling och projekt, två rotationer som verkligen går hand i hand men som också är väldigt olika på många sätt. Affärsutveckling spenderade jag mellan Söderhallarna och Slakthusområdet, två områden som jag kände mig väldigt hemma i men med nya utmanande uppdrag. Bland annat har jag varit med i dialogen kring Söderhallarnaprojektet, lärt mig massor om datahallar i Palmfelt, och inventerat ritningar över hela Slaktis för att kunna skapa en modell – den ser ni på bilden nedan!

Bildkälla: Anton Eriksson-Wergelius på Eriksson Modellverkstad

Därefter gick jag vidare till projektrotationen som jag har spenderat på lite olika ställen. Till en början var jag exklusivt i Hagastaden där jag hjälpte till med avslutningen av en hyresgästanpassning i Life City – vår riktigt pampiga kåk rakt ovanför E4/E20 – samt satt i byggboden för Bellmangaraget, ett överdäckningsprojekt över 7 tunnlar. I byggboden hjälpte jag till med och lärde mig allt möjligt, men jag satt en del med CO2-beräkningar kring olika material- och metodval som vi gjort i projektet som består av stora mängder betong. Kreativa och innovativa lösningar kunde ofta innebära en besparing, antingen ekonomiskt eller miljömässigt, och det är viktigt att livslängden hålls intakt i ett sådant storskaligt projekt – man kan säga att jag började min hållbarhetsrotation lite tidigt redan på projektavdelningen!

Andra halvan av min projektrotation spenderade jag även en del tid i Slussen, där jag suttit med på diverse saker. Hållbarhet ligger ju centralt i alla projekt vi håller på med, så det blev en hel del av det även där. Jag har bland annat arbetat med en förbättring av arbetsmiljön på projektetableringen som behövde få sig ett litet ryck. Katarinahuset har väldigt fina och härliga lokaler, så premisserna var goda och jag tycker personligen resultatet blev väldigt bra!

Numer finner ni mig oftast i Sickla!

Vi höres vid min sista uppdatering framåt hösten,

Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s