Trainee #2 på plats

Jag heter Marcus Lindh och började för ett par månader sedan som Trainee på Atrium Ljungberg, som rubriken antyder bolagets andra trainee. Tanken med mitt bloggande är att, i likhet med Robin, ge er en inblick i hur min omgivning ser ut samt vilka typer av utmaningar jag ställs inför. Det är för det mesta snabba svängar i min roll så vad kommande inlägg handlar om det får vi se, men ni kan förvänta er att det varierar en hel del.

Vem är jag då?

bild-pa-mig

Jag är 25 år gammal och i grund och botten värmlänning, närmare bestämt född och uppvuxen i Arvika. Har alltid varit väldigt idrottsintresserad och mycket av min ungdom kretsade kring framförallt hockey och innebandy, två sporter jag fortfarande är väldigt intresserad av även fast jag inte längre håller på själv. I övrigt är jag en medioker golfare, har ett intresse för matlagning och lägger för mycket pengar på kläder.

Efter jag tog studenten var det många frågor kring framtiden: Bo kvar i Arvika eller flytta? Jobba eller plugga? Jag har egentligen alltid haft en universitetsutbildnings högt upp på agendan så valet att plugga var enkelt, var och vad däremot var inte alls lika självklart.. Valet föll på Göteborg och närmare bestämt på Chalmers Tekniska Högskola.  Utbildningen jag läste hette Affärsutveckling och Entreprenörskap inom Byggteknik, vilket var en 3 årig kandidatutbildning som egentligen var mer riktad mot byggbranschen. Men som tur var fanns också möjligheten att anpassa utbildningen till fastighetsbranschen, vilket jag märkte passade mig ännu bättre. Utbildningen på Chalmers var riktigt bra men jag kände att den behövde kompletteras, vilken bransch jag ville jobba i var ju vid det här laget solklart men jag kunde inte riktigt söka de jobb jag egentligen önskade. Därför bytte jag Västkust till Östkust och Chalmers mot KTH och valde att läsa till en masterexamen inom Bygg- och fastighetsekonomi. Det visade sig vara helt rätt och det är jag väldigt glad över, 2 års extra studier men fantastiskt många nya dörrar som öppnades. Förhoppningsvis har jag i och med detta fått det bästa från två akademiska världar men vilken kust som egentligen är bäst har jag ännu inget svar på, en sak vet jag däremot och det är att de båda ligger mig mycket varmt om hjärtat!

Så på den vägen är det, vi hörs i nästa inlägg. Då ska ni få höra lite om mina erfarenheter av arbetslivet i allmänhet och Atrium Ljungberg i synnerhet!

/Marcus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s