En vecka i Malmö

mobilia

Under en vecka i våras åkte jag ner till Malmö för att få se hur Jeanette som är etablerare där arbetar med Mobilia. Vi tog även en roadtrip till andra aktörers anläggningar för att inspireras men även se vad som skiljer Mobilia från de övriga. Under veckan besöktes också Swedbank Stadion där di blåe hade hemmamatch samt Malmö Live där Business Arena anordnades.

Söder om centrala Malmö hittar vi idag ett av Atrium Ljungbergs köpcentrum, Mobilia. Anläggningarna har en lång historia där en textilfabrik öppnades under slutet av 1800-talet och det dröjde till 1968 förrän delar av platsen gjordes om till ett köpcentrum. Sedan dess har Mobilia fått växa i omgångar och har idag över 100 butiker. Den gamla industrikänslan lever dock kvar i området med sina historiska byggnader som dock har kompletterats med modern arkitektur. Idag är Mobilia mer än ett köpcentrum, ett stadskvarter har växt fram med en mix av handel, restauranger, service och bostäder.

Eftersom det var första gången jag besökte Mobilia tog vi en lång rundtur i området där Jeanette berättade om allt som nyligen hade förändrats och vad som var på gång. Det var häftigt att se hur mycket som de fortfarande höll på att utveckla och att gänget där nere inte är mätta ännu. Det som verkligen stack ut var den nyöppnade förskolan vars utemiljöer ligger på köpcentrumets tak, innovativt sätt att skapa ytor!

Jeanette och jag passade även på att under min vecka nere i Malmö att hälsa på hos andra köpcentrum i området. Vi besökte bland annat Emporia, Entré, Triangeln och Väla. Kul att se skillnaden i de olika köpcentrumen, de försöker alla att differentiera sig på olika sätt och gör skilda prioriteringar. Malmömarknaden är tuff och om satsningen i Malmö Plaza (gamla Entré) blir som de tänkt sig så kommer kampen om kunderna att hårdna allt mer. Det blir intressant att följa Mobilias och Malmös fortsatta utveckling.

Sist men inte minst måste jag ändå som djurgårdare nämna att MFF fick stryk av GIF Sundsvall. Här skulle det kunnat komma en spydig kommentar men MFF säkrade ju nyligen sitt 19:e SM-guld. Bäst jag håller tyst.

Tare lugnt!

/Robin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s