Månaden i Sickla

sickla

Förvandlingen från hur Sickla såg ut tidigare till vad det är idag är fascinerande i sig men utmaningen precis som i Farsta är att få platsen att fortsätta utvecklas. Här har Magnus som är etablerare i Sickla en viktig roll och under mars månad skulle jag hjälpa honom. För att få en bättre bild av Sickla så tänkte jag visa lite mer av hur det ser ut idag och vad som är på gång.

Under slutet av 1800-talet växte ett industriområde fram där blivande Atlas Copco var en ledande aktör. Det var inte förrän 1990 som produktionen av bl.a. borrmaskiner flyttade till Örebro och fastighetsbeståndet såldes till Ljungberggruppen 1997. Ett stort arbete sattes igång och 2005 invigdes det som idag är Sickla Köpkvarter. Arbetet är dock inte över, hela tiden sker projekt för att göra Sickla till en ännu bättre plats. I detta nu förlängs tvärbanan till Sickla, tunnelbanan mot Nacka ska stanna vid Sickla, kontor och parkeringshus i form av Sickla Front II byggs och produktion av bostäder står om dörren. Jag tog mig nyligen en runda för att få veta mer om projekten men också för att visa er hur det ser ut just nu.

På grund av den nära kopplingen till Sickla är det här många av oss sitter till vardags. Vi delar huset nedan med Atlas Copco som fortfarande har sitt huvudkontor kvar i Sickla trots att produktionen har flyttats till framförallt Örebro.

Sickla HK60 Urban Deli Mtesplats Hesselman

Magnus tillsammans med René som är marknadsområdeschef i Sickla jobbar ständigt med att utveckla området på handelssidan. Under mars fick även jag vara en del av teamet och månaden var intensiv med många möten med såväl befintliga som potentiella hyresgäster. Många vill in i Sickla och de som redan är på plats har ofta funderingar kring vad som är på gång och hur deras enhet kommer att påverkas. Utöver förberedelsearbete kring Sickla så deltog jag vid assessment center för att hitta nästa trainee (bra jobbat Marcus), gick på frukostseminarier om framtidens handel, hjälpte hyresavdelningen med styrelserapporter och skapade hjälpmedel för våra etablerare. Månaden i Sickla var intensiv, det är lätt att på förhand tro att en framgångsrik produkt är ett självspelande piano men det har visat sig vara tvärt om. Hårt arbete krävs för att hålla hyresgästerna nöjda samtidigt som nya planer och projekt uppkommer till området. Ett gott rykte ger även högre krav från såväl hyresgäster som konsumenter, alla måste hållas nöjda. Att ta tillvara på den härliga industrikänslan samtidigt som platsen ska vara modern och nytänkande är en annan utmaning, en utmaning utöver det vanliga.

Under den kommande veckan for jag söderut, Mobilia i Malmö var nästa destination.

Vi hörs! /Robin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s