Förvaltning Hagastaden

Tjena, Marcus här!

I tidigare inlägg har mycket handlat om vem jag är samt mina erfarenheter av att komma in som nyanställd på Atrium Ljungberg, så nu tänkte jag berätta lite närmare om hur traineeprogrammet är uppbyggt och vilka delar av fastighetsverksamheten jag hittills kommit i kontakt med. Först och främst så är Trainee-tjänsten ett 24 månaders långt program som löper över företagets fem olika affärsområden: Förvaltning, Etablering, Affärsutveckling, Projekt och Transaktion. Där hela syftet med tjänsten är att dels få en inblick i varje individuellt affärsområde samt också få en förståelse för hur de olika områdena samspelar och bidrar till fastighetsaffären.

Jag är nu fem månader in i tjänsten och har sedan starten i september varit inom förvaltning, närmare bestämt i Hagastaden. Som Robin varit inne på i tidigare inlägg så har Atrium Ljungberg dels en markanvisning på Essingeleden (Life City) men också i runda slängar 95.000 kvm kontor inom marknadsområde Hagastaden. För er som inte har koll på området så ligger det mellan Vasastan och Hagalund, i direkt anslutning till Nya Karolinska institutet. Utvecklingen löper fram till och med 2025 där Stockholm och Solna byggs samman genom en ny stadsdel, som också ska bli ett av världens främsta kluster för Life Science. Så här händer det grejer kan jag lova!

I hjärtat av Hagastaden ligger Norra Stationsgatan, en gata som på sikt ska leva dygnet runt och ha fokus på livskvalitet och sköna upplevelser. Atrium Ljungberg driver tillsammans med ett antal andra fastighetsägare i området en gemensam vision för gatans utveckling, ganska unikt samarbete som förhoppningsvis leder till en bättre stadsutveckling i slutändan.

Som sagt så började min Trainee period med förvaltning, vilket alltså till stor del är den operativa delen av verksamheten. Jag hade på förhand skaplig koll på vad förvaltning var, det var vad jag trodde iallafall.. Men det visade sig vara betydligt mer komplext än vad jag föreställt mig plus att det slog mig hur viktig problemlösning är i vardagen. Om man ser till de människor jag fått lära känna och arbeta med under den här perioden så kan de bäst beskrivas som engagerade och otroligt kunniga. De bryr sig om fastigheterna och arbetar dagarna i ända för att allt ska bli så bra som möjligt. Vilket jag är helt säker på att alla hyresgäster runt om i våra fastigheter märker och uppskattar!

Här är det ofta full fart så ingen dag är den andra lik! Under perioden har jag hunnit med att hyra ut min första lokal, miljöcertifierat en fastighet enligt Breeam In-Use, hjälpt till att ta fram affärsplan för 2017, anordnat event för hyresgästerna samt mycket, mycket mer. Så en mix av driftteknik och förvaltning är vad jag kan ta med mig härifrån, vilket jag utan tvekan kommer ha stor nytta av oavsett vart jag hamnar. Det kan jag skicka med till alla er som läser och funderar över branschen: Vill ni jobba med fastigheter tror jag att det kan vara kanon att testa på förvaltning, där läggs grunden för hela verksamheten och man lär sig fantastiskt mycket!

Vill också passa på och ge en shout out till ett riktigt härligt gäng i Hagastaden:

Ted, Kent, Åke, Micke, Camilla, Conny, Mats, Anders, Jocke och Uffe

Ni är grymma!

Vi hörs,

Marcus

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s