Förvaltning Hagstaden

Hej alla!

Det har blivit dags för mig, Justus, att avsluta min första rotation på förvaltningen i Hagastaden och bege mig vidare till nästa affärsområde, Leasing.

Jag vill ta tillfället i akt och tacka mina kollegor på förvaltningen i Hagastaden som med ett varmt välkomnande och omhändertagande gjort det lätt att trivas på Atrium Ljungberg!  

Inom vilket affärsområde jag än må hamna efter Traineeprogrammet är det min fasta övertygelse att min erfarenhet inom förvaltning kommer att vara ovärderlig. Det som tilltalar mig med just förvaltningen är det faktum att arbetsuppgifterna ständigt varieras, där viktiga och centrala parametrar inom branschen i form av teknik, ekonomi och juridik ständigt varvas. Jag anser att en tjänst inom förvaltning möjliggör en stor utvecklingspotential med en brant inlärningskurva för branschen i stort. Därav kan det ses som ett strategiskt val att påbörja traineerotationerna inom just förvaltning.

Vidare ser jag det som en stor fördel att vi på Atrium Ljungberg, till skillnad från många andra aktörer inom branschen, såväl äger som utvecklar och förvaltar våra fastigheter själva. Vi bygger och planerar våra projektfastigheter för att därefter förvalta de själv, vilket jag med säkerhet kan säga främjar slutresultatet. Att ständigt ha förvaltningens verksamhet i beaktning och därmed ett långsiktigt perspektiv i utvecklingsprocessen är definitivt något jag tar med mig till nästkommande affärsområden.

Jag har tidigare lyft fördelen med Atrium Ljungbergs traineeprogram att man i ett tidigt skede tilldelas egna projekt och på så sätt får möjlighet att bidra och utvecklas personligen. För min del så har jag blivit tilldelad fyra-fem större projekt, där två av dessa innefattat Breeam In-Use-certifieringar. Personligen tycker jag det varit extra inspirerande att arbeta med projekt som Breeam In-Use, detta då projekten svart på vitt genererar ett resultat, värde och nytta. Inte bara för bolaget och fastigheten i sig, utan även i ett större perspektiv för det hållbara samhället i stort. Jag gläds av det faktum att det under vår årliga NKI-undersökning framkom att våra hyresgäster värdesätter just hållbarhetsarbete högt. Detta ställer krav på branschen, och i synnerhet på oss i vår position som hyresvärdar. Därför är jag stolt över att tillhöra ett företag med skarpa, tydliga, hållbarhetsmål i form av ett miljöcertifierat bestånd och en minskad energianvändning.

Nu väntar Leasing runt hörnet! Här kommer jag förutom kontorsfastigheter, vilket jag arbetat med under förvaltning, även få möjligheten att arbeta med handelsytor! Detta får ni läsa mer om i nästa inlägg!

Stay Tuned,

Justus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s