Uthyrning Slussen, Barkabystaden och Gränbystaden.

Hej alla, Justus här!

Mycket har hänt sedan mitt senaste inlägg, där jag sammanfattade min tid inom förvaltningen. Dels genomförde jag i februari min första rotation och arbetar numera inom leasing. Dels arbetar jag sedan fyra-fem veckor tillbaka, likt många andra, primärt hemifrån.

Visserligen underlättar många av dagens programvaror möjligheten att arbeta hemifrån, vilket medför att mitt dagliga arbete i mångt och mycket kan fortskrida obehindrat. Däremot går inte det sociala behovet, något jag sällan reflekterat över tidigare, obemärkt förbi. Under dessa veckor har jag därför, likt en amerikansk Thanksgiving-helg, reflekterat över vad jag uppskattar – i detta fall på min arbetsplats. Dessa tider blir därför, i alla fall för min egen del, en bekräftelse över vikten av tillhörighet, gemenskap och kamratskap på arbetsplatsen. Det är min genuina uppfattning att det till viss del är detta som år efter år prisar Atrium Ljungberg till en av Sveriges bästa arbetsplatser, ett pris som vi häromdagen mottog för sjunde året i rad! Mer om detta kan ni läsa här.

I samma spår har jag numera etablerat ett hemmakontor under namnet Lokalkontor Hägersten där det rum som till vardags fungerar som kök nu även fungerar som kontor.

Nåväl. Som jag tidigare nämnde tillhör jag sedan februari leasing, en avdelning vilken ansvarar för uthyrningen inom vårt bestånd. I stora drag delas avdelningen upp i handel- respektive kontorsuthyrning, detta då uthyrningsarbetet för respektive användningsområde skiljer sig åt markant. I takt med att kontor under de senaste åren fått en allt mer betydande andel inom vårt bestånd har jag, till skillnad från tidigare traineer vilka primärt arbetat med handelsuthyrning, fått förmånen att arbeta med såväl handel- som kontorsuthyrning. Jag genomför interna rotationer på avdelningen där jag månadsvis får möjlighet att arbeta parallellt med en leasing manager och dennas tillhörande fastighetsområde. På så sätt får jag en insyn i hur olika personliga egenskaper präglar yrket, samt möjlighet att utforska flertalet av våra fastighetsområden. Under februari arbetade jag därför primärt med uthyrning av kontor i Slussen, en av det i min mening mest intressanta platserna i vår projektportfölj. Under mars var det projektuthyrning av kontor i Barkarbystaden och nu i april arbetar jag med handelsuthyrning i Gränbystaden, Uppsala.

Traineeprogrammet på Atrium Ljungberg hade inte varit vad det är utan tilldelandet av egna projekt, eget ansvar och ett stort förtroende. Parallellt med ovan nämnda arbetar jag därför självständigt med uthyrningen av ett antal vakanser i Sickla. Med detta får jag en möjlighet att själv utvecklas, prövas och sätta en personlig touch på yrket.

Under nästa inlägg tänkte jag berätta vidare om mitt vardagliga arbete på leasing. Men till dess,

Stay tuned,

Justus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s