Från Leasing till Affärsutveckling

Hej alla, Justus här!

Hösten närmar sig och jag har nyligen roterat från leasing till en ny avdelning, affärsutveckling! I detta inlägg tänkte jag delvis sammanfatta min tid på leasing, introducera er till min nuvarande avdelning och slutligen presentera vårat senaste tillskott!  


Som jag nämnt i förgående inlägg ansvarar Leasingavdelningen för uthyrningen av våra lokaler innefattande såväl kontorslokaler som handelslokaler – förvaltningsuthyrning och projektuthyrning. Uthyrning och lokalhyresjuridik var ingenting som jag inom min Väg- och Vattenbyggnadsutbildning tidigare berört, varför jag inför rotationen var förväntansfull! Under rotationen arbetade jag tätt med fyra olika mentorer, ett upplägg jag trivdes bra med och som möjliggjorde att jag kunde utforska nya områden inom vårt bestånd i form av Slussen, Barkarby och Gränbystaden. Parallellt med detta arbetade jag självständigt med uthyrning av lokaler i Monteringshallen, ett hus tillägnat hantverk och design i Sickla, vilket gav mig möjlighet att själv utvecklas i rollen som leasing manager. Rotationen var som bekant min andra rotation av fem under Traineeprogrammet och jag insåg snabbt att även fast jag inte hade erfarenheten av uthyrning och lokalhyresjuridik från min studietid så hade jag stor nytta av att tidigare ha genomfört en rotation inom förvaltningen!

Visionsbild över Järnvägsgatan. Monteringshallen t.v och Curanten t.h.

En av de primära anledningarna till att jag sökte Traineeprogrammet var för att jag ville erhålla en övergripande förståelse över fastighetsbranschen i stort och Atrium Ljungberg som bolag – jag ville ha en bra grund att stå på inför min kommande yrkeskarriär. Jag har under mina rotationer inom såväl förvaltning som leasing berört kommersiella fastigheter i form av kontorslokaler och handelslokaler. Ett segment inom fastighetsbranschen som jag tycker är intressant och som jag själv anser är fundamental för vår vision, ”Alla vill leva i vår stad”, är bostäder. Av denna anledning önskade jag inför min rotation inom Affärsutveckling att få arbeta med just bostäder. Lyckligtvis gick detta att ordna och jag är djupt tacksam över att ens egna önskemål och intressen beaktas och i detta fall tillgodosågs!

Min första tid på Affärsutveckling Bostad kan sammanfattas som intensiv, lärorik och utmanande! Inom portföljen återfinns bostäder idag dels i Gränbystaden i Uppsala, men även vid Mobilia i Malmö. Till detta är det under hösten inflytt av våra första bostadsrätter, belägna på världens mest idérika berg – Nobelberget i Sickla! Mer om Nobelberget kan ni läsa här.

Mer om AU Bostad i nästa inlägg!


I många fall anser jag att det är en ynnest att vara ensam Trainee, däremot är det tryggt att i vissa fall kunna diskutera med någon som tidigare stått inför samma utmaningar och gjort samma resa som en själv. Med detta sagt vill jag ta tillfället i akt och tacka min traineekollega, Julia-Olina, som under hösten avslutar Traineeprogrammet med flaggan i topp och rör sig mot nya utmaningar inom bolaget!

Slutligen vill jag presentera vårat senaste tillskott, Atrium Ljungbergs sjätte Trainee, Elvira! Elvira har nyligen avslutat sina studier inom Samhällsbyggnad från KTH med inriktning mot stadsplanering! Elvira ansluter till oss i september och ni kommer då få lära känna henne bättre genom Traineekanalerna! Varmt välkommen, Elvira!

Elvira – Atrium Ljungbergs sjätte Trainee!

Stay tuned, Justus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s