Sista tiden som trainee

I takt med att morgnarna bjuder på allt krispigare luft börjar jag bli varm i kläderna efter en annorlunda och sällsynt vilsam sommar. En sommar som i efterhand tycks ha överträffat mångas förväntningar, möjligen för att vi knappt hade några när vi loggade ut från hemmakontoret efter en märklig vår.

Coronapandemin har legat över oss som ett massivt grått moln och för att hantera det hela har jag försökt fokusera på ljusglimtarna. Att inte längre pendla till kontoret på daglig basis har sparat mig över 100 timmar i restid, jag har kunnat tvätta på lunchen och skurit ner på kaffet (som inte smakar i närheten lika gott som det på kontoret). Hela organisationen knuffades på den digitala transformationsresan och fick hålla i sig ordentligt, för här har det gått undan. Konkret har det bland annat inneburit att vi genomfört utbildningar i digital säkerhet, testat och löpande utvärderat nya arbetssätt och sätt att mötas på.

För varje lunchpromenad tycks antalet valpar på Gärdet öka och jag lånade själv hem familjens hund för att få sällskap på hemmakontoret. En bra påminnelse om att slita mig ifrån datorn för promenad och rörelse. Visste ni förresten att studier visat att husdjur kan verka som medicin? Detta utifrån att deras sällskap kan verka stressreducerande och sänka vårt blodtryck. Minst sagt något som är välkommet i dessa tider.

Jag är övertygad om att vi kommer dra lärdomar från denna tid som för många inneburit allt större utrymme för reflektion (och för forskningsartiklar om exempelvis husdjurens positiva effekter). Frågeställningar om hur framtidens kontor ser ut och vad varje individ behöver för att utföra sitt arbete på bästa sätt är mer centrala än någonsin. Min egen uppfattning är att det fungerar förvånansvärt bra att arbeta från hemmakontoret även om jag saknar att dagligen möta alla kollegor från olika delar av organisationen.

Under vår och sommar har jag tillhört vårt transaktionsteam med Johanna Jonsson i spetsen. Varje morgon har teamet tagit en morgonkaffe över länk och kanske är det så att vi faktiskt sett varandra mer än när vi jobbade utspridda på kontoret. Under tiden på transaktionsavdelningen har jag bland annat varit med och genomarbetat vår transaktionsstrategi, gjort marknadsanalyser, områdeskartläggningar och kalkyler på specifika objekt.

I maj träffades avtal om förvärv av kontorsfastigheten Eken 14 intill vår befintliga fastighet Chokladfabriken/Eken 6 i Sundbyberg och strax innan jag anslöt till teamet sålde vi Farsta centrum för fyra miljarder kronor, två riktigt bra affärer i linje med vår stadsutvecklingsstrategi. Hur siffror i den initiala kalkylen knådas med erfarenhet och lokalkännedom för att sedan paketeras, översättas och testas mot vår övergripande bolagsstrategi, våra mål och värderingar är den process som varit mest intressant att vara en del av!

Avslutningslunch med Transaktionsteamet

Transaktionsavdelningen är den sista anhalten på traineeprogrammet och det är nu dags för nästa resa. Den 1 september kliver jag på rollen som Affärsutvecklare med fokus på CitylifeTech och nya affärer. Med det så vill jag passa på att hälsa vår nya traineekollega Elvira varmt välkommen och härmed lämna över stafettpinnen. Jag ser fram emot att framöver gästspela här i bloggen med mina reflektioner från tiden som trainee och första tiden i min nya roll!

Allt gott!
Julia-Olina

En reaktion till “Sista tiden som trainee

  1. Det är extra intressant att höra om de möjligheter som också pandemin skapat. Att det faktiskt finns lärdomar att ta med in i framtiden efter att pandemin lagt sig, till exempel de sociala och tidsmässiga som du beskriver Julia-Olina och som ni på Atrium Ljungberg reflekterar över i er värld med människor och de fastigheter de ska vistas i i en komplex värld!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s