Början på en ny era

Hej alla läsare, Justus här!

Mycket har hänt sedan mitt senaste inlägg. Jag tillhör för tillfället affärsområdet Affärsutveckling och arbetar primärt med bostadsaffären där vi i skrivande stund arbetar intensivt med inflyttningar och tillträden av vårt första kvarter på Nobelberget.  

Atrium Ljungberg associeras sannolikt inte i första hand med bostadsutveckling och bostadssegmentet. Vi har trots detta en mångårig erfarenhet av just bostäder, detta genom utvecklandet av hyresrätter i såväl Gränbystaden i Uppsala som Mobilia i Malmö. Särskilt intressant är det att vi just i detta nu befinner oss i något som jag själv kanske skulle vilja påstå är början på en ny era. ’Kvarter 1’ på Nobelberget är nämligen startskottet på vår bostadsrättsaffär där vi sedan en tid tillbaka befinner oss i inflyttningsskedet och projektavslutfasen.

Bakom bostadsutvecklingen på Atrium Ljungberg står ett team bestående av totalt fem personer. Med totalt 350 anställda i koncernen finns det givetvis resurser som emellanåt fungerar som stöd åt teamet, men det är i huvudsak dessa fem som driver bolagets bostadsutveckling framåt. Det är således ett förhållandevis litet team, men med stora planer. Framtida bostadsutveckling planeras i såväl Sickla som Slakthusområdet, Hagastaden och Uppsala. Vi kan därmed förvänta oss en markant ökning vad gäller Atrium Ljungbergs bostadsutveckling fortsättningsvis. Genialiskt, om ni frågar mig. Dels anser jag att bostäder utgör en fundamental komponent i syfte att uppnå visionen alla vill leva i vår stad. Vidare tror jag att tillförandet av bostäder på våra platser medför en variation och tillika levande stadsdel under hela dygnet, fördelaktigt vid utvecklandet av attraktiva stadsmiljöer och mötesplatser.   

Vad gäller inflyttningsperioden på Nobelberget så har den senaste tiden varit intensiv. Projektet är, som tidigare nämnts, vårt första bostadsrättsprojekt. Jag hade således möjligheten att i ett tidigt skede vara med och ta fram de rutiner och processbeskrivningar avseende projektavslutningsfasen som sedermera implementerades i projektet. Arbetet med bostäder och framförallt bostadsrätter skiljer sig i många avseenden från mitt tidigare arbete mot det kommersiella. Arbete mot det kommersiella innebär ofta större tagare och ett fåtal kontaktpersoner per hyresgäst. På Nobelberget uppför vi i första kvarteret 68 lägenheter där samtliga boende flyttar in under en dryg månad. Detta ställer förhållandevis höga krav på samordningen, vilket varit oerhört lärorikt att vara en del av.

Kvarter 1 på Nobelberget, Atrium Ljungbergs första bostadsrättsprojekt.

I samband med slutskedet av Kvarter 1 har vi parallellt påbörjat såväl produktion som försäljning av Nobelbergets andra projekt, Kvarter 2. Den senaste tiden har stundtals varit intensiv och krävande och det är därför glädjande och energigivande att säljstarten av Kvarter 2 mottagits mycket väl av marknaden. Detta tror jag framförallt beror på att produkten i sig är genomarbetad och unik samt att vi nu har ett färdigställt referensprojekt i Kvarter 1 som i många fall överträffat kunders förväntningar både med avseende på produkt och process. Vill du läsa mer om Nobelberget? Läs mer här!

I övrigt har jag parallellt med ovanstående arbete varit involverad i diverse planprocesser, mer om detta får ni läsa i nästa inlägg!

Stay tuned,

Justus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s