Hagastaden

I början av september förra året var det då dags, sista sommarlovet var över och det var hög tid att slänga sig in i verkligheten. I två år ska jag runt på fem avdelningar för att likt Mowgli hos Baloo lära mig allt jag kan, nåväl jag ska göra mitt bästa i alla fall. Äventyret började ute i Hagastaden, där Stockholms kanske mest spännande stadsutvecklingsprojekt pågår. Det som en gång i tiden var en plats med mörka gränder intill Norra Stationsgatan håller på att förvandlas till ett område där Nya Karolinska Solna och företag inom life-science från hela världen möter nya bostäder, nya tunnelbaneförbindelser och ett brett utbud av service. Mitt i Hagastaden, på överdäckningen av Essingeleden, kommer snart Life City att växa fram. Här bygger Atrium Ljungberg morgondagens mötesplats som bildar ett kluster av life-science bolag. Låt mig visa hur det kan komma att se ut i en 3D-vy och kolla gärna in vår presentationsfilm. Nedan är en bild över hur det nyligen såg ut i området samt en visionsbild.

Så vad var det jag skulle göra i Hagastaden? I Hagastaden har vi mer än en markanvisning på Essingeleden. Ett stenkast bort ligger våra tre gamla industrifastigheter som idag har konverterats till kontor men där industrikänslan lever kvar. Min första sejour på traineeprogrammet var på affärsområdet kontor med tillhörande förvaltning. Med gänget nedan skapades snabbt ett andra hem, en mer sammansvetsad grupp får man leta efter!

Gänget

I ett område under förvandling finns det alltid något att göra. Ena stunden förbereds kalkyler, nästa så tas det fram avtal bara för att lite senare anordna vår kampanj Återwin-win. Man rycks med i ett härligt tempo i en miljö med högt i tak och stort personligt ansvar. Känslan att hela tiden lära sig nya saker samtidigt som man kan komma med behjälpande lösningar är härlig. Om en workshopuppgift på högskolan ibland kan kännas inrutad och lite väl analytisk så är arbetsuppgifterna här helt annorlunda, kreativiteten får ofta forma resultatet.

Fem månader i Hagastaden gick snabbare än jag någonsin hade kunnat tro. När jag kände att jag precis fått koll på fastigheterna var det dags att ge mig av mot nya äventyr. Det var otroligt inspirerande att få ta del av hur verksamhetens hjärta, förvaltningen, sköts och fungerar i praktiken. Var jag tog vägen efter Hagastaden får ni snart se!

2 reaktioner till “Hagastaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s