Gruvan under Sickla

Det mullrar till ibland på kontoret här i Sickla. Första gången jag märkte det så var det tillsynes bara jag som reagerade varpå jag hör med kollegan bredvid. ”Var förmodligen bara från gruvan”. Många gissningar hade jag nog kunnat skaka fram men tanken på att vi satt på en gruva hade i ärlighetens namn inte varit en av dem. Några veckor senare hängde jag med ett gäng från bolaget ner i gruvan för att se vad som sker där.

Gruvan har idag flertalet syften där Atlas Copco både visar upp sina produkter i en utställningsdel men de använder den också för att testa sina produkter. På den lägre nivån, ca 40 meter under marken, testas de transformer-liknande maskinerna som då och då påminner alla i huset om sin närvaro.

Det som slog mig när jag kom ner i gruvan var hur rent och snyggt det var i de första delarna. Idén är att Atlas Copco ska kunna bjuda in gäster och enkelt ta sig ner via samma hiss som kontoret vi delar med dem. Lite längre in i gruvan finns också en lokal som liknar vid en biosalong, The Atlas Copco Hall. Här kan de arrangera event för närmare 100 personer i en minst sagt annorlunda miljö. Vid fortsatt promenad i gruvan blir takhöjden lägre och känslan av riktig gruva börjar smyga sig på en.

Gruvan används även för andra arrangemang med jämna mellanrum. I september varje år arrangeras Sickla gruvlopp där merparten av loppet hålls nere i gruvan.

Delar av gruvan är öppen för allmänheten där visningar arrangeras med jämna mellanrum som en del av berättelsen om Sicklas historia. Om ni också vill besöka gruvan kan ni läsa mer om det här. Mer om Sickla och min tid där inom kort!

Över och ut! //Robin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s