Första tiden på AL

Som utlovat i förra inlägget så tänkte jag ta tillfället i akt och ge er en inblick i mina erfarenheter av Atrium Ljungberg hittills; från det att jag först kom i kontakt med bolaget tills det att jag i september började jobba.

Utifrån egna erfarenheter så kan det vara svårt att få en uppfattning om vad som väntar ute i arbetslivet efter examen, hur en anställningsprocess kan se ut eller hur det är att komma in i en ny och främmande vardag på en ny arbetsplats. Det var mycket som förändrades sista året på högskolan, verkligheten gjorde sig påmind och det framtida arbetslivet som känts så avlägset bland alla tentor och rapporter kom allt närmare. Det är många stora livförändringar som kommer på samma gång och jag hade blandade känslor inför detta, det som är nytt är ofta lite avskräckande..

Och sen kommer allt relaterat till arbetsmarknadens förväntningar: Vad förväntas av mig? Vad förväntas jag kunna? Vad förväntas jag bidra med?

Allt det här är påfrestande och tar mycket energi från det man egentligen skulle vilja ha i tankarna. Utifrån det här kan jag säga att mycket av den oro jag hade var obefogad, sen jag började på Atrium Ljungberg har alla varit väldigt förstående och gett mig utrymme att utvecklas. Det som förväntas av en är att jobba hårt, göra så gott man kan samt vilja lära sig. Simple as that, allt det där andra växer man in i naturligt med tiden! Det som framförallt slagit mig hittills är hur kul det är att jobba och att praktiskt få använda allt det där man lyckats snappa upp under 5 år på universitetet.


al_liggande

Men om vi ska börja från början så kom jag i kontakt med Atrium Ljungberg första gången under LAVA-mässan sista året på KTH. Där möttes jag bland annat av min nuvarande Trainee-kollega Robin samt ett axplock av andra trevliga representanter från bolaget. Så det var i samband med att vi stod där och pratade som jag fick reda på att de var på gång att rekrytera en ny Trainee, vilket lät väldigt intressant. Veckan efter mässan sökte jag tjänsten vilket sedan följdes av en anställningsprocess som sträckte sig ett par månader framåt. Den processen involverade intervjuer, tester i problemlösning, Case- och samarbetsövningar mm där besöken ute på AL’s Huvudkontor i Sickla duggade tätt.

15058777_10154693526739787_1957392541_n

Jag fick efter det reda på jobbet i mitten av maj, vilket minst sagt var en motivationshöjare inför de sista veckorna på KTH. I den här perioden var det såklart mycket fokus på masteruppsatsen och det var skönt att bryta upp det med lite aktiviteter ihop med Atrium Ljungbergs. En av dessa var bolagets årliga sommarfest som hölls på glashusets tak vid Slussen, ett perfekt tillfälle att kunna mingla runt med framtida kollegor och lära känna företaget på lite närmare håll!

Efter en sommar hemma i Värmland började Trainee-tjänsten den 1 September. Inför starten hade jag fått dokument över förväntningar och ansvarsområden samt ett personligt välkomstbrev hemskickat. Så med en positiv känsla och en vetskap om hur närmsta tiden skulle se ut så var jag redo att ta mig an Traineetjänsten. Anställningen inleddes med en introduktionsdag ute i Sickla innan det efterföljande dag var dags att bege sig ut till förvaltningen i Hagastaden, där jag alltså i skrivande stund sitter!

bild-unicefkort
(Istället för blommor som välkomstpresent skickas Unicef-kort ut där pengar doneras till bättre behövande, way to go Atrium Ljungberg!)

Här i Hagastaden hjälper jag Camilla, Micke och Ted med alla möjliga uppgifter, mycket att ta in såklart men samtidigt oerhört intressant! Exempel på uppgifter jag hittills jobbat med är att ta fram hyresavtal, komplettera ritningar, göra marknads- och konkurrentanalyser, hjälpa till i ett par uthyrningar samt ta fram underlag för en Breeam In-Use certifiering. Hagastaden är ett område under utveckling och det känns som ett minst sagt relevant område att vara involverad i. En kvalificerad gissning är att nästa inlägg kommer beskriva allt det här närmare…

Avslutningsvis, till alla på Atrium Ljungberg: Tack för ett fantastiskt välkomnande!

/Marcus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s