Traineeprogrammets tredje start

Nu är hösten här igen och med det har Atrium Ljungbergs traineeprogram dragit igång på nytt. Mitt namn är Johanna Mähler och jag är sedan några veckor tillbaka bolagets tredje trainee. I samband med att Robin avslutar sin traineetjänst och går vidare inom Atrium Ljungberg, tar jag vid och kommer tillsammans med Marcus driva den här bloggen framåt. Jag hoppas på att kunna dela med mig av och beskriva min vardag i bolaget, vilka möjligheter och utmaningar som möter mig och ge en skymt av vad som försiggår bakom kulisserna.

linkedin
Jag är född och uppvuxen i Stockholm och har sedan gymnasiet haft siktet inställt på att läsa någon form av ingenjörsutbildning. Efter studenten var jag, likt många andra, skoltrött och valde därför att ta en paus från studierna. Under de åren hann jag bland annat med att jobba inom retail och sälj samt bo i Madrid.

Efter en tid utanför skolans värld valde jag att ta tag i universitetsstudierna. Den resan började med ett tekniskt basår på KTH för att fräscha upp matten och studietekniken. Då kom jag även i kontakt med några av skolans olika sektioner och lagom till att nästa ansökningsperiod startade hade jag kommit fram till att fastigheter var det jag ville syssla med. Ett antal kurser, några uttjänta matlådor, härliga kursare och en utbytestermin senare tog jag examen från civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad med en master i Real Estate and Construction Management.

Just nu befinner jag mig i Hagastaden där jag några månader framöver kommer få följa förvaltningsgänget i arbetet med hyresgästerna, fastigheterna och området. Trots att jag inte varit här länge kan jag redan nu konstatera att förvaltning av fastigheter är otroligt varierande och bjuder på många överraskningar. Det går absolut att ha en plan för hur dagen ska se ut, så länge man är beredd på att lägga den helt åt sidan och istället anpassa sig efter vad verkligheten har att erbjuda.

Har du några frågor eller önskemål om inlägg är det bara att skicka ett mail till johanna.mahler@al.se eller skriva en kommentar. Vi hörs i nästa inlägg, då tänkte jag berätta lite mer om hur jag kom i kontakt med Atrium Ljungberg hur det kom sig att jag valde att söka till traineeprogrammet.

Ha det fint!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s