Konsten att förgylla platser

Marcus här!

Dags att ge er en uppdatering av livet som Trainee och vad det kan innebära. Jag har som tidigare nämnts hunnit vara igenom både Förvaltning och Etablering innan jag i juni hamnade på min nuvarande avdelning Affärsutveckling.

Som jag beskrev i föregående inlägg (Affärsutveckling – Söderhallarna) har en affärsutvecklare på Atrium Ljungberg en väldigt heltäckande typ av roll. Det finns ett helhetsansvar som kräver en bred kunskap om fastigheter i allmänhet samt om människors behov i synnerhet. Det här kommer till stor del från grunden i vår affär och hur vi ser på att utveckla och ta oss an områden. Vi utvecklar inte enstaka hus eller fastigheter utan vi ser på vårt uppdrag som att skapa en helhet, att ta ett större ansvar och på riktigt utveckla genomtänkta och väl fungerande platser och städer!

Atrium Ljungberg’s framgångsrecept inom stadsutveckling är till mångt och mycket kopplat till bredden av verksamheter som finns på våra platser. Kombinationen av mer klassiska verksamhetstyper som kontor, handel, bostäder och samhällsservice luckras upp och integreras med utbildnings- och kulturverksamheter som har en självklar plats i staden. Det måste finnas en variation och ett skiftande innehåll som ger platsen en identitet och förutsättningar att fungera och fortsätta vara intressant. Faktum är att hur man än vänder och vrider på det så ger kulturverksamheter och andra kreativa näringar helt andra värden till staden än mer traditionella verksamheter, men med andra förutsättningar vad gäller att betala hyra. Vilket generellt sett är det som underbygger beslut i fastighetsbranschen. Inom Atrium Ljungberg är den här frågan prioriterad vilket passar rätt bra för jag tycker det är väldigt intressant. Jag drivs av det eftersom det ger grund för att utvärdera och utveckla den fastighetsaffär som varit standard under en herrans massa år.

Ett projekt som är väldigt spännande ur den här synpunkten är Nobelberget i Sickla, vilket jag också fått möjligheten att jobba en del med. Nobelberget handlade initialt om att skapa en tillfällig plats för kultur och kreativa näringar under tiden man driver detaljplan för utveckling av bostäder, men som växte fram till Stockholms nya heta vad gäller musik, kultur och klubb. Filmen nedan visar ett axplock av saker som har hänt på Nobelberget senaste åren:

Så häftig kan stadsutveckling vara och jag kan lova att det är lika häftigt att jobba med! Så stay tuned för vad som händer på Nobelberget resterande del av 2017 och under 2018, gå in på Nobelbergets hemsida http://nobelberget.se/ för att se kommande event.

Vi hörs,
Marcus

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s