Affärsutveckling – Söderhallarna

Hej på er allihop, Marcus här!

Nu är vi framme i början av juli och det är snart dags för semester för min del. Jobbar en vecka till sen väntar några veckors ledighet som ska tillbringas hemma i Värmland samt en vecka i södra Frankrike. Har 5 års franskakunskaper med mig från högstadium och gymnasium så ska försöka nyttja det under resan. Kommer bli trés bien helt enkelt!

1 juni bytte jag återigen avdelning och är nu på Affärsutveckling! Kändes tungt att lämna det fantastiska gänget på Etablering bakom mig, men som tur var visade sig gräset vara precis lika grönt hos gänget på Affärsutveckling. Min roll görs otroligt enkel när alla man träffar och jobbar med är så hjälpsamma, snälla och måna om min utveckling. Efter snart 1 år i bolaget känns allt fantastiskt bra!


Affärsutvecklarens roll på Atrium Ljungberg skiljer sig en del från min erfarenhet av affärsutvecklare på andra bolag. Det finns ett övergripande ansvar kring projekt och utveckling som jag inte kommit i kontakt med på samma sätt tidigare. Det är ett uppdrag som innefattar att få ihop en mängd olika komplexa delar och forma en helhet. Syftet och förhoppningen är att skapa: Nöjda kunder, en bra långsiktig produkt och en god affär.

”Logik och kalkyler förenas med känslor och kreativitet!”

Jag är framförallt involverad i ett nybyggnadsprojekt kring 4 bostadsrättshus i Gränby samt den pågående utvecklingen av Söderhallarna. Bostäderna i Gränby tar vi i ett annat inlägg, nu fokuserar vi på vår pärla på medborgarplatsen.

Söderhallarna, som ni kanske redan vet, är den saluhall som ligger i anknytning till Medborgarplatsen på Södermalm. Byggnaden invigdes den 25 september 1992 och har fram tills slutet av förra året varit i Stockholm Stads ägor. Det finns enormt mycket historia kring huset och kring platsen, där Söderhallarna sedan öppningen för snart 25 år sen har utgjort Södermalms centrum för mat!

Söderhallarna består egentligen av två, till utseendet, ganska olika huskroppar som förenas via en glasad huvudentré i flera plan. Saluhallsbyggnaden utgör ena delen medan den andra delen kallas Björkhallen. Just Björkhallen har varit i Atrium Ljungberg ägo sedan en lång tid tillbaka, vilket också var en bidragande faktor till att vi fick möjlighet att förvärva Söderhallarna-delen under slutet av 2016. Så sedan några månader tillbaka är maskineriet igång och vi har nu på riktigt format ramarna för utvecklingen av husen och platsen framåt! Tillsammans med Stockholm Stad och Södermalms invånare ska vi göra något riktigt bra av alltihop: Söderhallarna, Medborgarplatsen och allt därtill ska på sikt lyftas till helt andra höjder både utbudsmässigt och upplevelsemässigt.

soderhallarna.jpg

Ur affärsutvecklingssynpunkt börjar den här typen av utvecklingsprocess med att forma en vision som bygger på projektet unika förutsättningar och utmaningar. Detta arbete sker tillsammans med en uppsjö av olika intressenter som kommun, kunder, befintliga hyresgäster, intresseorganisationer mm . Sen följer detaljplanearbete, programskrivning för arkitektuppdrag, kontakter med potentiella hyresgäster samt varumärkes- och kommunikationsarbete. Det är ofta långa processer som kräver ett stort engagemang och kreativitet för att nå bästa möjliga resultat.

Men en sak kan jag lova, jag kommer hänga mycket i Söderhallarna och på Medis i framtiden!

Trevlig sommar på er,

Marcus

2 reaktioner till “Affärsutveckling – Söderhallarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s