Bygget av Sickla Front

Hej, Robin här!

Under vintern och våren har jag fått chansen att på djupet se hur våra projektledare jobbar med våra stora byggprojekt. Först fick jag följa Marcus och Hasse här i Sickla där Sickla Front växer sig allt större. Jag besökte sedan Tommi, Michael, Pehr, Fredrik och Johanna som har en handfull projekt på en och samma gång i Gränbystaden. Under mars och april fick jag sedan den äran att följa Anders och Pierre i deras vardag i förarbetena för det som ska bli BAS Barkarby. Jag kommer här att under de kommande veckorna presentera mina upplevelser kring projekten och projektledarrollen; vi börjar med Sickla Front.

Snart två år sedan tecknade vi ett hyresavtal med Domstolsverket som möjliggjorde starten av ett projekt bestående av två kontorshus och ett parkeringshus. Ni kanske minns mitt studiebesök från oktober förra året, då var endast parkeringshuset påbörjat. I dagarna tog jag ytterligare en sväng på bygget för att få en uppdatering kring projektets status, mer om det alldeles strax.

Jag tänkte dock först zooma ut och berätta lite om varför det här projektet är så viktigt för platsen. Sickla Front blir en brygga mellan Hammarby Sjöstad och Sickla. Två områden som levt sina egna liv kommer att få en naturligare övergång med trevligare och mer inbjudande miljöer att arbeta, handla och bo i. Vi skapar ett attraktivt och stadsmässigt kvarter som även kommer att stärkas av att tvärbanan i detta nu förlängs från Sickla udde.

Alright, låt oss ta en sväng på bygget!

Det är inte förrän jag står på taket och blickar in mot staden, eller för den delen ner i schaktet, som jag inser hur högt huset verkligen blir. Hyresgästerna kommer att få njuta av en grym utsikt, förmodligen Sicklas bästa!

Tegelfasaden ger en härlig känsla och knyter samman med industrikaraktären i övriga Sickla, visst blir det snyggt?

Projektledaren tillsammans med sin genomförandeorganisation har ett otroligt spännande men utmanande uppdrag. Med ca 50 delentreprenader gäller det att ha ordning och reda på bygget samt ständigt ha en god samverkan mellan alla aktörer. Projektledaren blir något av spindeln i nätet med ett övergripande ansvar men samtidigt även god koll på detaljer! Tiden med gänget var otroligt givande och rolig. Konstruktion, handlingar, byggmöten, säkerhet på bygget, materialval och så mycket mer att sätta sig in i. Hur håller egentligen projektledaren koll på allt? Mer om det nästa gång när jag ska berätta om projektledarrollen kopplat till BAS Barkarby.

Nu till något helt annat. På nationaldagen firade Nacka kommun inte bara dagen till ära utan även att de nyligen blivit 100,000 invånare. Detta gjorde de med dans, sång och inte minst ett lådbilsrally!

För att ställa upp så behövde vi såklart en lådbil, filmen nedan visar hur vi skapade vår snygga och som det skulle visa sig rätt snabba farkost.

Med vd:n bakom ratten och ett gäng glada puttande löpare så lyckades vi vinna tävlingen! Tack Nacka kommun för ett välplanerat och skoj evenemang och grattis till 100,000 invånare. Nacka fortsätter att växa så det knakar!

Om några veckor är jag tillbaka, då spänner vi blickarna mot Stockholms största utbyggnadsområde, Barkarbystaden. Till dess, ha det bra!

/Robin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s