Hej för första gången!

Lagom till att höstens friska vindar tagit fart har jag börjat bli varm i kläderna i rollen som Atrium Ljungbergs fjärde trainee. Mitt namn är Julia-Olina Öster och jag kan med stor glädje och entusiasm berätta för er att kontoret serverar suveränt kaffe och att traineeprogrammet för första gången har en specialinriktning, denna gång mot digitalisering. Detta innebär att jag parallellt med min placering i olika affärsområden (som för er nya läsare består av förvaltning, etablering, affärsutveckling, projekt och transaktion) även genomför digitaliseringsuppdrag med stöd av med min mentor tillika AL:s chef för digital utveckling och hållbarhet, Emma Henriksson.

Född och uppvuxen i Köping tog jag ett litet kliv till Arboga för att plugga på SAAB Tekniska Gymnasium där jag fick både programmera och CAD:a. Jag modellerade hus när de andra modellerade motorer och upptäckte ganska snart att jag kanske borde tänka om. Flytten gick till Stockholm där jag började på kandidatprogrammet Fastighet och Finans på KTH, vilket ledde vidare till en master i Real Estate and Construction Management. Och nu, ett stort antal genomtänkta men kvarglömda matlådor senare, är jag här hos Atrium Ljungberg!

Jag hoppas att jag under min tid som trainee och skribent i traineebloggen lyckas konkretisera och förmedla mitt intresse för den allt mer digitala staden och människorna som vistas i den. Att teknikutvecklingen medför utmaningar som hela branschen står inför råder det knappast några tvivel om. Men det är egentligen inte den snabbt föränderliga tekniken i sig som är intressant. Den riktiga utmaningen ligger i att förstå hur digitaliseringen påverkar mänskligt beteende. Som stadsutvecklare och fastighetsägare innebär detta att vi måste vara snabbfotade och utveckla nya affärsmöjligheter och erbjuda tjänster riktade till såväl våra kunder som slutkunden!

Är du intresserad av att dela med dig av dina tankar om detta får du gärna höra av dig till mig på julia-olina.oster@al.se. Varför inte ta en kaffe i Sickla på vårt huvudkontor som dessutom är nominerat i tävlingen Sveriges snyggaste kontor!

Det var lite om mig och vi hörs väldigt snart igen. Nästa gång ifrån Söderhallarna där jag jobbar med förvaltning och kan berätta om en del av de spännande saker som är på gång med fokus på mat (exempelvis ett och annat om den utsökta bullen på bilden ovan)!

Julia-Olina

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s