Nu söker vi Atrium Ljungbergs nästa trainee!

Våra nuvarande traineer Johanna och Julia-Olina berättar här om traineeprogrammet, ger tips till dig som funderar på att söka och hintar om vad som händer i vår monter på LAVA nu på torsdag.

Johanna och Julia-Olina

Varför sökte ni tjänsten som trainee hos Atrium Ljungberg?

Julia-Olina: Jag tyckte att det var en fördel att det var ett långt traineeprogram, att få tid att sätta sig in i alla delar i bolaget för att få en helhetsbild. Nu har jag möjligheten att hitta min plats i bolaget och samtidigt bli en bättre medarbetare eftersom jag får en bra förståelse för hur andra jobbar. Det är dessutom kul att det är en sån bredd bland medarbetarna hos Atrium Ljungberg. Inte bara samhällsbyggare utan här finns många olika erfarenhetsbakgrunder representerade. Allt från restauratörer och historiker till Junibackens tidigare vd. Ur ett stadsutvecklingsperspektiv är det toppen med så många olika infallsvinklar!

Johanna: Jag håller med och tyckte också att det var väldigt lockande att hela affären hålls inom bolaget. Vi bygger för att förvalta själva och tar därför ett större ansvar för produkten från start.

Hur är programmet uppbyggt?

Johanna: Programmet pågår under två år och består av fem olika placeringar i bolaget. Upplägget har varit likadant för alla fyra traineer som hittills har börjat. Resan börjar i förvaltningen, som är grunden i vår verksamhet. Därefter går man över till leasing, främst med fokus på vår handelsaffär. Där får man följa våra olika leasing managers, som är uppdelade på våra olika fastighetsområden, och får komma ut och se alla våra platser. Efter det går man till affärsutveckling där man arbetar tillsammans med en affärsutvecklare. Här kan fokus vara lite olika beroende på ens intresse och var behovet är störst just då. Till exempel så fick vår tidigare trainee Marcus jobba mer med platsutveckling i ett större perspektiv medan jag har jobbat med fullt fokus på vår bostadsaffär, vilket är ett nytt område för oss som bolag. Efter det går man vidare till vår projektavdelning och jobbar tätt ihop med en projektledare och får full insikt i byggprojektledning. Sist ut är transaktionsavdelningen som kan sammanfattas som väldigt hemlig.

Julia-Olina: På varje område har man en chef som man sätter struktur och mål tillsammans med. Under hela programmet har man också en mentor som fungerar som ett bollplank. I mitt fall är det Emma Henriksson som är chef för digital utveckling och hållbarhet. Dessutom har vi ansvar för Traineebloggen och vårt Instagram-konto @atriumljungbergtrainee där vi delar med oss av vad vi gör om dagarna.

Hur går själva rekryteringen till?

Johanna: Förbered dig på en noggrann process. Atrium Ljungberg söker inte bara de mest kompetenta medarbetarna, utan det är minst lika viktigt att dela bolagets värderingar och passa in i företagskulturen. Processen består av ett flertal intervjuer och tester samt ett Assessment Center. Där får du arbeta med och presentera olika case samt möjligheten att träffa flera medarbetare från Atrium Ljungberg.

Julia-Olina: Nytt för i år är att Atrium Ljungberg inte tar hjälp av ett rekryteringsbolag utan hanterar hela rekryteringen själva, vilket gör att du har kontakt med AL-medarbetare från dag 1.

(Läs mer om hur Johanna upplevde processen i det här blogginlägget)

Vem tycker ni att traineeprogrammet passar för?

Julia-Olina: Det är väldigt viktigt att man är självständig och driven då det är ett högt tempo och eget ansvar ifrån start. Det är mycket dialog och utbyten som utvecklar både mig som trainee och de jag för tillfället arbetar tillsammans med. Vi lär oss av kollegor inom organisationen och de lär sig samtidigt mycket av oss!

Johanna: Du behöver vara utåtriktad och själv våga hugga tag i folk om du behöver hjälp med något. Det är inte ett ”mainstream” traineeprogram med ren utbildning utan du kastas direkt in i verksamheten där du har fem tjänster på två år. Du får en väldigt bra överblick och ett stort nätverk från första dagen. 

Vad är det bästa med programmet?

Julia-Olina: Det bästa är just att man får en sån unik chans att lära känna hela bolaget. Man ser då väldigt tydligt om det till exempel finns möjligheter kring hur vi kan förbättra vår samverkan inom organisationen. Du kan vara med och påverka på så många sätt. Du är unik i din roll och under två år står du verkligen i fokus.

Johanna: En av de bästa sakerna är att det finns höga förväntningar på oss, på så vis får vi vettiga och utmanande uppgifter som både driver oss och bolaget framåt. Du sitter inte bara på sidan av och gör de enkla uppgifterna. Eftersom du får en anställning från start så blir programmet värdefullt redan från början, både för oss och för Atrium Ljungberg. Det finns en långsiktig plan och ett gemensamt intresse i att göra de två åren så bra som möjligt.

Vad är era bästa tips till de som funderar på att söka?

Julia-Olina: Traineeprogrammet passar dig som är verkligt intresserad av att bygga en levande stad. Vi jobbar mycket med innovation och vill utvecklas framåt, så har du koll på hur omvärldsförändringar påverkar branschen och samhället är det en stor fördel.

Johanna: Det är viktigt att hela tiden ställa sig frågan och vara tydlig med vad du kan bidra med, vad du brinner för. Du ska inte söka programmet för att få en prestigefylld punkt på ditt CV, utan känna att det passar med dina värderingar. Läs på om bolagets kultur och strategiska mål, känns det bra så kommer du göra ett mycket bättre arbete. Våga erkänna under processen vad du är intresserad av, på så sätt kan du påverka ditt program och få hjälp med din utveckling under resans gång.

Vad kommer man möta i Atrium Ljungbergs monter på LAVA?

Johanna: Du kommer träffa en massa glada ansikten i en snygg monter! Här är ett perfekt tillfälle att ställa frågor och connecta med oss traineer och HR. Vi kommer dessutom ha en tävling med ett superbra pris. Fundera redan nu på din bästa innovativa idé för att skapa framtidens attraktiva städer och kom förbi med ditt bidrag på torsdag.

Julia-Olina: Har du inte möjlighet att komma till LAVA så skriv till oss på trainee@al.se. Vi har varit i samma sits och är så nyfikna på att komma i kontakt med er!

Är du Atrium Ljungbergs nästa trainee? Klicka här för att läsa mer och skicka in din ansökan senast den 11:e mars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s