Snart i mål!

Hej alla!

Sedan några veckor är jag tillbaka på kontoret efter en härlig semester, redo att köra igång. Nu märks det att hösten tagit fart på allvar med rutiner, möten och en välfylld to do list. Ett annat tydligt tecken är att Nobelberget marknad är tillbaka, nu på lördag den 31 augusti är det nattmarknad i Sickla. Passa på och kom dit!

nobelberget_marknad_2

Som Julia-Olina avslöjade i sitt senaste inlägg kommer vi inom kort få en ny traineekollega i form av Justus. Det är otroligt roligt att han börjar hos oss och att vi nu går in på femte året med traineeprogrammet. I och med att Justus ansluter betyder det att min tid som trainee snart är förbi. Innan jag lämnar över vill jag passa på att berätta om transaktionsavdelningen som är den sista placeringen på traineeprogrammet.

Transaktion & Leasing är ett gemensamt affärsområde som tillsammans arbetar för bolagets tillväxt på kort och lång sikt, och verkar för den fortsatta utvecklingen. I våras anslöt jag till avdelningen och redan från dag ett var det full fart. En av de första uppgifterna jag fick på mitt bord var att åka ut till Kista för att besöka fastigheterna som stod inför en försäljning. Avyttringen av hyresbostäderna i Ärvinge var en lärorik resa att vara med på och jag fick insikt i hur vi som bolag arbetar med vår stadsutvecklingsstrategi, hur vår transaktionsprocess ser ut och generellt hur vi resonerar utifrån marknaden. I samband med att affären i Kista offentliggjordes beskrev vår VD Annica bakgrunden till affären och strategin framåt.

– Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av kontor, handel, bostäder, service, kultur och utbildning. Vi har länge funnits i Kista och har en stark förankring på platsen, främst genom våra kontorsfastigheter. Våra hyresbostäder är fullt utvecklade och skiljer sig från vår övriga verksamhet i Kista. Intresset att förvärva bostäderna har varit stort och vi har gjort en riktigt bra affär vilket i sin tur ger oss möjlighet att återinvestera kapitalet på delmarknader där vår stadsutvecklingsstrategi ger större utväxling.

Förutom affären i Kista har jag arbetat en del med kartläggningar av fastighetsmarknaden, tagit fram underlag för investeringsbeslut i styrelsen och granskat prospekt, rapporter och analyser av marknaden. Arbetet på transaktion är varierande vad gäller innehåll, deadlines, förväntat resultat och arbetsbelastning, jag tycker det har varit toppen!

Månaderna på transaktion har gett mig mycket. Jag har dels varit i kontakt med många olika roller, både internt och externt, då en transaktionsprocess involverar flera avdelningar. Det finns framförallt en sak jag tar med mig från den här tiden. Det är hur vi bearbetar information och data genom egna analyser, kalkyler och kartläggningar för att sedan paketera det och driva affären framåt enligt vår strategi och våra värderingar.

Vi hörs inom kort med ett summerande inlägg av de här två traineeåren, då kommer jag även avslöja vart det bär av härnäst för min del!

/Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s