Från LTH till Atrium Ljungberg

Hej alla kära läsare! Det har blivit dags för mig, Trainee #5, att presentera mig här på bloggen!

Trainees

Mitt namn är Justus, jag är 25 år gammal och kommer ursprungligen från Malmö. Som Julia-Olina nämnde för endast något inlägg sedan så har jag en bakgrund vilken skiljer sig från förgående traineer. Till skillnad från Robin, Marcus, Johanna och Julia-Olina, som samtliga läst samhällsbyggnad på KTH, så har jag en bakgrund från Lund och LTH. I Lund läste jag civilingenjörsprogrammet Väg- och Vatten med en inriktning på Byggproduktion och Förvaltning, där min uppsats sedermera kom att handla om det stekheta ämnet: Automatiserade processer inom byggproduktionen.

Den främsta anledningen till varför mitt val av utbildning föll på en utbildning inom samhällsbyggnadssektorn är eftersom staden jag växte upp i, Malmö, genomfört en stor utveckling under min uppväxt. Öresundsbron, Turning Torso, Citytunneln, utvecklingen av stadsdelarna Västra Hamnen och Hyllie är endast ett axplock av satsningar som jag följde under min uppväxt. Jag visste därför tidigt att jag i mitt kommande yrkesliv ville vara med och utveckla städer. Därför är det extra inspirerande att nu tillhöra Atrium Ljungberg, vars vision är Alla vill Leva i Vår Stad – en vision som vi uppfyller genom att skapa stadsmiljöer där alla människor väljer att vara!

I samband med att mina fem år i Lund började lida mot sitt slut var det dags att börja söka jobb. Jag kommer ihåg att jag under en dag på handelsplatsen Mobilia i Malmö blev fascinerad över varuhusets förändring över åren, varpå jag bestämde mig att kolla upp fastighetsägaren. Detta visade sig vara – just det,  Atrium Ljungberg.

Jag bestämde mig för att söka Traineeprogrammet, ett program vilket skulle ge mig en exklusiv möjlighet att under två år lära mig mer om branschen och rotera på bolagets samtliga affärsområden. Efter en noggrann rekryteringsprocess, innehållande bland annat diverse intervjuer, personlighetstest, case-presentationer och färdighetstester, fick jag under april beskedet om att jag blivit tilldelad tjänsten.

Sedan början av september har jag påbörjat min första rotation i Traineeprogrammet. Likt de förgående traineerna Robin, Marcus och Johanna genomförs min första rotation på förvaltningsenheten i City/Hagastaden. Förvaltningen kan kort och gott sammanfattas som bolagets slående hjärta, och är ett område som jag hittills gillar skarpt. I förvaltningen är arbetsuppgifterna väldigt varierande och innefattar allt från kontakt med våra hyresgäster till att förvalta det fysiska huset och alla dess system.

Särskilt bra med Traineeprogrammet är att jag inte bara följer och lär av min mentor, utan även blivit tilldelad flera egna intressanta projekt. Mer om de får ni höra i nästa inlägg!

Stay Tuned!

Justus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s