Trainee #6 checkar in

Hej alla bloggläsare! Som jag har sett fram emot att skriva det här inlägget och presentera mig för er! Elvira Frickner heter jag, jag är snart 25 år gammal och är Atrium Ljungbergs sjätte trainee.  

Innan jag kom till AL studerade jag till civilingenjör inom samhällsbyggnad, med inriktning mot stadsplanering, på KTH. Jag har också ett antal år inom samhällsbyggnadsbranschen i ryggen sedan tidigare, på kommunsidan samt som konsult. Jag brinner för hållbar stadsutveckling och hur vi får komplexa samband att gå ihop och fungera harmoniskt i den bebyggda miljön. Samhällsbyggnad påverkar oss alla i stor utsträckning, troligen mer än vad många av oss tänker på eller reflekterar över, och det är en ynnest att få verka i en bransch med så stor potential att påverka. Det var också därför jag drogs till Atrium Ljungberg, ett företag med medvetenhet om vilket inflytande samhällsutveckling och den bebyggda miljön har på människor, och som aktivt arbetar för att vara en konstruktiv röst och förebild på fastighetsmarknaden. Detta syns inte minst i ALs vision ”Alla vill leva i vår stad” och ledorden: samverkan, långsiktighet, pålitlighet och innovativt tänkande. För mig är det viktigt att arbeta på ett företag och i sammanhang som är värderingsstyrda, och att det ger avtryck i det dagliga arbetet. Det har jag funnit här på AL.     

Enligt sann AL-trainee-tradition inleder jag mitt traineeprogram inom bolagets hjärta: verksamhetsområdet förvaltning, och mer specifikt på fastighetskontoret i Hagastaden/City. Här förvaltas ALs fastigheter i både Hagastaden samt Stockholms city, ett bestånd som utgör ett varierat utbud av kontors- och handelslokaler. Atrium Ljungberg arbetar långsiktigt och hållbart i alla delar av samhällsbyggnadsprocessen – från idé till färdig produkt – och utvecklar och förvärvar fastigheter med ambitionen om ett långsiktigt ägande och en hållbar förvaltning. Det är spännande att vara med i arbetet med att bibehålla gamla värden och skapa nya i befintliga fastigheter.

På kontoret i Hagastaden kommer jag vara fram till och med juni. Jag är bespetsad på att få en större inblick i ALs arbete med förvaltning och att skapa ytterligare möjligheter i fastighetsområdets bestånd. Det är ett högt arbetstempo med varierande och mångsidiga arbetsuppgifter och jag ser fram emot att lära mig mycket.

Det var allt från mig för denna gång! Håll utkik här på bloggen och på vår Instagram, @atriumljungbergblogbergtrainee, för att följa min och min traineekollega Justus arbete och vardag. Och glöm inte att själv söka till traineeprogrammet! Ansökan stänger den 7 mars.

På återseende!

/Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s