Bokslut: Förvaltning Hagastaden/City

Hej alla bloggläsare, Elvira här!

Nu har det gått en tid sedan ni fick en uppdatering från mig. Min rotation inom förvaltning har nått sitt slut, och i fredags var min sista dag på lokalkontoret i Hagastaden. Vilken händelserik period denna första rotation har varit, och vad jag har lärt mig mycket!

Avslutningslunch (och fika) med gänget i Hagastaden/City.

Arbetet inom förvaltningen är mångsidigt, och det är sällan en dag är den andra lik. Det varierar mellan vardaglig kontakt med hyresgäster för stora och små ärenden, förhandling och hantering av avtal, ekonomisk förvaltning och utveckling av det befintliga beståndet och hyresgästanpassningar. Fastighetsområdet Hagastaden/City kommer under de närmaste åren dessutom växa markant. Atrium Ljungberg utvecklar och bygger flertalet fastigheter i Hagastaden, fastigheter som kommer tas omhand av förvaltningsorganisationen vid deras färdigställande. De har varit spännande att se sådana projekt ur förvaltningens perspektiv, och jag ser verkligen det stora värdet i att förvaltningsorganisationen involveras i utvecklingsprojekt redan i tidiga skeden, för att underlätta den faktiska användningen av husen i framtiden.

Min tid inom förvaltningen har varit starkt präglad av hållbarhet, något som jag är väldigt glad över. Jag har bland annat arbetat med certifiering av två av områdets fastigheter enligt Breeam In-Use. Detta är något som ligger i linje med ALs hållbarhetsmål, som säger att 100% av bolagets fastigheter ska vara miljöcertifierade till slutet av 2021. Det känns väldigt roligt att ha fått vara med och bidragit till arbetet för att nå de uppsatta målen!

Apropå hållbarhetsmålen har jag också fått möjligheten att delta i en utökad styrgrupp för framtagande av de nya bolagsmålen för hållbarhet. Arbetet har bestått av två workshops där vi vridit och vänt på olika ämnen och frågor som berör hållbarhet och Atrium Ljungbergs roll i arbetet i med hållbarhet. Att vara delaktig i diskussioner som ligger till grund för bolagets framtida målsättningar har varit otroligt spännande, och jag ser fram emot att även fortsättningsvis få vara med i arbetet för att ta fram de nya målen.

Under min tid inom förvaltning har jag även fått arbeta med ett egeninitierat projekt: att undersöka förutsättningar och möjligheter att implementera mobility management och mobilitetsåtgärder i det befintliga kontorsbeståndet i Hagastaden för att underlätta hållbart resande. Under min sista termin på KTH skrev jag mitt examensarbete inom mobility management, och det känns roligt att ha fått möjlighet att använda mina då insamlade kunskaper inom mitt arbete i förvaltningen. Fokus har legat på att undersöka potentiella åtgärder för att förändra befästa mönster och vanor, med hjälp av mjuka åtgärder och tjänster, för att kunna öka andelen hållbara resor. Det har också varit roligt att titta närmare på vad Atrium Ljungberg faktiskt vinner på att göra detta. I samband med detta arbete har jag även haft möjligheten att delta i projektgruppen med arbetsnamnet Transit, som arbetar fram en pilot för en mobilitets hub inom Atrium Ljungberg.  

Ett annat roligt projekt som jag arbetat med under perioden är konstutställningen i ett av våra skyltfönster i city (Gamla Brogatan 24), där klass 9A och 9B från Observatorielundens skola har tolkat temat ”Gemenskapsstaden”. Miljön runt omkring oss påverkar oss så starkt, och vi har också en så stor möjlighet att påverka den. Det har varit väldigt roligt att se resultatet av dessa skolungdomars konstnärliga tolkningar av vad gemenskap i staden faktiskt är, och jag tycker verkligen att utställningen bidrog till mer liv och skaparglädje på platsen! (Utställningen är uppe till midsommar, så glöm inte att stanna till att njuta av alstren när ni har vägarna förbi!)

På Gamla Brogatan 24 sitter just nu konstutställningen med konstverk skapade av elever i klass 9A och 9B på Observatorielundens skola uppsatta. Passa på att titta förbi och njut av alstren skapade kring temat ”Gemenskapsstaden”!

En viktig del av hållbarheten inom ett företag är hållbarheten och hälsan bland de anställda. Detta är något som jag erfarit är en stor och viktig pelare inom Atrium Ljungberg, och något som verkligen färgar det dagliga arbetet. Alla anställda arbetar aktivt mot egenuppsatta mål för sitt arbete och sin egen utveckling, och utrymme ges till mål som berör den personliga hälsan. För mig är det väldigt viktigt att befinna mig i sammanhang där jag har möjligheten att arbeta för positiv förändring, samtidigt som det ges utrymme för mig att ha en hållbar balans i livet, eftersom det också skapar bättre förutsättningar att leverera i mitt arbetsliv. Att detta präglar ALs personalpolitik är jag väldigt glad över, och jag är övertygad om att det är en bidragande faktor till att bolaget presterar så bra i rankingar så som Great place to work (där AL i år placerat sig på plats 11 för mellanstora företag!).

Tack till gänget i Hagastaden för den fina perioden som varit! Nu bär det av till leasing för min del, här jag ska vara i fem månader. Under min tid på förvaltning har jag förstått och känt det nära samarbetet mellan förvaltningsverksamheten och uthyrningsverksamheten, och jag ser fram emot att lära mig mer om vår uthyrningsverksamhet!

På återseende!

/Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s