Sommarhälsning från Slussen

Greetings alla bloggläsare!

Sommaren är här, och det firar vi med ett blogginlägg tycker jag!

Sedan sist jag skrev en uppdatering här på bloggen har min rotation på leasing dragit i gång, och jag har fått bekanta mig med hur vi på Atrium Ljungberg arbetar med kontorsuthyrning. Inom bolaget har vi uthyrningsverksamhet uppdelad mellan kontor och handel, både i det befintliga beståndet (förvaltningsuthyrning) och inom projekt (projektuthyrning).

Hittills har jag haft möjlighet att följa med i leasingarbetet för kontor i Slussen, och då främst inom projektuthyrningen för Katarinahuset. Under den här tiden har fokus legat på att få en bild av hur uthyrningen fungerar i vardagen, samt att sätta mig in i projektet Katarinahuset ur ett leasingperspektiv.

Jag tycker det är extra spännande att se hur en sådan utveckling genomförs i en så historisk byggnad som Katarinahuset, och på en så historisk och betydelsefull plats som Slussen. Det är många perspektiv och intressen som ska visas hänsyn, och som är viktiga för att kunna skapa ett bra slutresultat. De historiskt värdefulla delarna i byggnaden och området ska tas tillvara, samtidigt som man vill skapa nya värden och bidra med positiv utveckling, och detta på en av Stockholms mest centrala platser. Det är en komplex nöt att knäcka, hur vi utvecklar våra städer till något ännu bättre, samtidigt som vi tillvaratar de befintliga värdena.

Det ursprungliga Katarinahuset ritades redan 1909, och byggdes sedan om på 30-talet. Man talar om att huset har tydliga årsringar, som adderats med de om- och utbyggnationer som gjorts på byggnaden. Och nu är det alltså dags igen, när Atrium Ljungberg utvecklar huset för framtiden, och utökar Katarinahuset med ytterligare en årsring.   

I projektet med Katarinahuset är en viktig aspekt hur vi utvecklar huset och platsen på ett sätt som skapar spännande, hållbara och inspirerande miljöer för företag att bedriva sina verksamheter i. Slussen, som tidigare på många sätt mest fungerat som genomfart, ska nu bli en pulserande, kulturell och affärsmässig mötesplats och en kommande matdestination. Och Katarinahuset ska bli en del av detta Stockholms nya affärsmässiga hjärta.

För säkerställa att man i projektet skapar detta, och att det uppfyller potentiella hyresgästers önskemål, är ett aktivt och strategiskt arbete med uthyrningen och uthyrningsförutsättningarna viktiga i projektet. Uthyrningsmöjligheterna utgör i sin tur en viktig förutsättning för att platsen i sin helhet ska bli så härlig som man jobbar för.

På besök i Katarinahuset. Det byggs för fullt!

Leasing är min andra rotation inom Traineeprogrammet, och det är intressant att fortsätta bredda min förståelse för ALs verksamhetsområden. Inom förvaltningen hade jag möjlighet att se uthyrningsprocessen från förvaltningens sida, och nu har jag möjlighet att även se den ur leasingperspektiv. Ju mer jag ser av bolaget förstår jag också vilken viktig roll varje enskilt verksamhetsområde spelar för att Atrium Ljungberg som bolag ska kunna nå visionen ”Alla vill leva i vår stad”.

Nu nalkas några veckors semester, men jag ser redan fram emot att få jobba vidare inom leasing igen till hösten. Så jag avslutar det här blogginlägget med en filmsnutt över utsikten från taken här i Slussen.

Ha en fantastisk sommar alla, vi ses i höst!

/Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s