Summering av min tid som Trainee

Hej alla!

Justus här med ett sista inlägg, i alla fall för den här gången!

Jag har för endast ett fåtal veckor sedan roterat till min numera permanenta avdelning, Projektavdelningen! Jag skulle därför vilja ta tillfället i akt och med detta inlägg summera min tid som Trainee på Atrium Ljungberg.

Traineeprogram i största allmänhet är ju ett koncept som flertalet arbetsgivare på senare år, i olika format, börjar implementera i sina organisationer. Syftet kan vara att dels utbilda sin egen personal, dels kanske stärka sin positionering gentemot akademin och studenter. Sett till studenternas perspektiv upplever jag att Traineeprogram över lag är mycket eftertraktat och något som många studenter gärna söker till. Somliga vill genom ett program med rotationer skapa en bred grund inför framtida arbetsliv. Andra kanske inte nödvändigtvis vet vad de efter avslutade studier vill inrikta sig mot, och därav väljer att söka Traineeprogram. För min egen del handlade det framför allt om det förstnämnda, jag ville helt enkelt skapa mig en bred förståelse för fastighetsbranschen i stort. Studier tenderar till att utformas förhållandevis omfattande och teoretiska, vilket inte alltid nödvändigtvis återspeglar verkligheten. Genom ett Traineeprogram skulle jag få möjligheten att tillämpa och komplettera mina teoretiska kunskaper från studierna mot verklighetsbaserade case inom hela fastighetsaffären. Jag hade en ganska klar bild inför programmet att det var projekt, i någon bemärkelse, som jag sedermera skulle vilja komma att arbeta inom. Däremot tror jag ett program med rotationer ger en nyttig förståelse av hur just det affärsområdet förhåller sig till andra affärsområden – sett ur andra perspektiv.

Det som tilltalade med Atrium Ljungberg i största allmänhet och Traineeprogrammet i synnerhet var mycket. Vad gäller Atrium Ljungberg så fascinerades jag av helhetstänket med staden och människan i fokus, samtidigt som jag tilltalades av den projektportfölj som bolaget besitter. Avseende Traineeprogrammet så lockade möjligheten att få arbeta med hela fastighetens livscykel, från inledande planarbete, via projektgenomförandet, förvaltning och uthyrning till transaktion. Till detta lockade möjligheten att få arbeta med varierade segment – allt från kontor och handel till bostäder och samhällsfastigheter.

Nu roterar jag vidare för sista gången – mot projekt. Jag förväntade mig med programmet en brant inlärningskurva, vilket jag så här i efterhand kan konstatera att så blev fallet. Jag har utöver detta skapat mig ett nätverk externt men framför allt internt på bolaget. Framgent så ser jag fram emot att ta med mig och tillämpa allt jag lärt mig under resans gång i mina framtida yrkesroller! Slutligen vill jag ta tillfället i akt och tacka de kollegor på Atrium Ljungberg som gjort resan en fröjd, jag kunde inte önskat en bättre start på mitt arbetsliv!

Tack för ni följt mig här på bloggen,

Justus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s