Från rekrytering till rotation

Nu när Justus skrivit sitt sista traineeinlägg här på bloggen, så blir det också dags för mig, Elin, att ta över! Jag skulle absolut kunna introducera mig själv mer, men jag tänker att det är ännu mer relevant att berätta om hur det blev så att jag hamnade som Trainee hos Atrium Ljungberg.

Under min sista termin på KTH, där jag studerat hållbar stadsutveckling, blev jag varse om att ansökan för ALs traineetjänst hade öppnat och att jag borde söka den.

Jag var fundersam till en början, då jag inte uppfattat det som relevant för mig, men efter lite efterforskning kom jag på bättre tankar och skickade in en ansökan!

För 4 år sedan skrev Johanna Mähler, ALs tredje Trainee, ett bra inlägg här på bloggen som heter ”Från annons till anställd”, och jag tänkte ta vid och uppdatera kring min upplevelse av rekryteringsprocessen, samt lite om min första tid hos Atrium Ljungberg! Jag hade ingen direkt kunskap om bolaget innan rekryteringen, men var nyfiken på och intresserad av vad just Atrium Ljungberg och traineetjänsten hade att erbjuda.

En traineetjänst betyder egentligen bara att man roterar och testar på bolagets alla affärsområden. Tjänsten kan variera tidsmässigt och hos Atrium Ljungberg är den på 2 år.

När jag blev kontaktad för att påbörja rekryteringsprocessen så gjorde jag en grundlig research om bolagets värderingar, visioner och projekt. Det är något jag verkligen rekommenderar alla att göra, oavsett vilken rekryteringsprocess ni ger er in i; det ger er fakta kring och känsla för det företag ni har sökt er till. Och i samband med min grundliga research så började jag känna en känsla av att ”här vill jag verkligen jobba”.

Atrium Ljungbergs rekryteringsprocess är noggrann men givande. Utöver några digitala tester där man prövades inom olika kategorier så var jag även del av det som kallas ”Assessment Center”, vilket gemene person kanske kallar case-tävling. Det är något som många företag använder sig av för att få en bild av ens tankegångar. Assessment Center är också en möjlighet att få prata med medarbetare och tidigare traineer, samt att få ytterligare känsla för bolaget i sig.

Jag hade mitt Assessment Center digitalt och kommer ihåg att, när jag stängde datorn efteråt, lämnade tillfället med massa adrenalin och med känslan att det hade varit otroligt kul. Efter att jag fått reda på att jag blivit utvald som Atrium Ljungbergs nästa trainee så var mitt största fokus att färdigställa examensarbetet – sen tog jag mitt sista sommarlov (rekommenderas!).

Och nu då? Nu har jag varit hos förvaltning i Medborgarplatsen/Liljeholmen i nästan två månader för min första rotation inom traineetjänsten. I Söderhallarna, där jag sitter som mest, är det sällan en lugn stund. Förvaltning har hand om det mesta som sker i fastigheterna och jag hakar på allt från drifttekniska problem, förrådsmarkeringar, avtalsuppdateringar, energimätningar, till möten om framtida utveckling i fastigheterna. Dock har jag hittills också fått jobba en del med Saluhall Live som är Söderhallarnas digitala initiativ, vilket faller i linje med mina studier där man ibland pratade om konceptuell planering snarare än konkret och strukturell – superkul!

Ni finner mer bakom-kulisserna-stunder på vår instagram, annars hörs vi här längre fram under hösten! Nästa vecka hakar jag på driftteknikerna i blåkläder!

Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s