Filuren på förvaltning

Nu har 2021 rullat mot sitt slut, och så även min första rotation. Den 31 januari är min sista dag hos förvaltning och det har fått mig att börja reflektera kring min första tid som trainee på Atrium Ljungberg. Jag började utan mycket erfarenhet eller kunskap om just förvaltningsavdelningen, och har fått lära mig otroligt mycket under mina månader här. Ju längre tid jag spenderat hos förvaltning, desto mer har jag insett varför det faktiskt är den första rotationen.

Förvaltning är på ett sätt den avdelning som brukar det slutgiltiga resultat som affärsutveckling och projekt (bland andra) framkallar. Det betyder att det tjänar ett syfte att, till viss del, involvera förvaltning tidigt i projektprocessen för att förstå vilka ändringar och förslag som anses funktionella när fastigheten eller området står klart. Det är en insikt som jag nog aldrig hade kommit till om jag inte hade fått vara några månader hos förvaltning.

På AL jobbar vi mycket med mål, något som jag alltid gjort och uppskattar. Mina mål under hösten har varit väldigt varierade, men ett av målen var att förstå bredden av förvaltning och det har jag verkligen fått göra. Summa kardemumma så har det varit spridda skurar av olika arbetsuppgifter, men det har givit mig insikten av hur mycket ”förvaltning” faktiskt innebär och inkluderar.

2022 kommer bli väldigt annorlunda jämfört med förra året. Det är mitt första år som jag jobbar heltid inom fastighetsbranschen och jag kommer dessutom fortsätta rotera på flertal nya avdelningar. Mina mål kommer nog reflektera den stora variationen och jag kommer främst fokusera på att fortsätta lära mig och bygga erfarenheter!

Önskar er alla en bra start på 2022!

Elin

PS. Jag har hört rykten om att ansökan för nästa trainee snart ligger uppe på AL.se …  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s