Nytt år, nya mål!

Precis som Elin skrev i sitt senaste blogginlägg är det nu hög tid för oss inom AL att sätta upp de mål som vi ska jobba för att uppnå under året. Målen kan vara av olika karaktär, både stora och små och spänna över hela året eller delar av det. Målen fungerar också som ett sätt för varje enskild anställd på företaget att hjälpa till i strävan att nå de övergripande bolagsmålen. Tillsammans skapar vi helt enkelt något större.

När vi sätter upp målen sätter vi både upp VAD-mål (mätbara affärsmål med fokus på vad som ska uppnås), och HUR-mål (mål som fokuserar på hur vi ska uppnå målen, kopplat till vårt arbetssätt, kompetens och utveckling). Målen ska också vara så kallade SMARTA mål. Alla ska även sätta upp minst ett Innovations-mål, samt personliga hållbarhetsmål.

Jag uppskattar mycket det sätt som vi inkluderar individuell målsättning i vårt arbete. Min upplevelse är att det är ett effektivt sätt att praktisera självledarskap, och att det hjälper till att stärka medvetenheten kring varför jag går till jobbet varje dag. Det bidrar på ett naturligt sätt till att resonera och reflektera kring vad jag ska bidra till på arbetsplatsen och också hur mitt arbete kan skapa goda värden i min vardag. Jag tycker också att målen fungerar som en extra motivationsfaktor.

Som trainee är det lite speciellt att sätta upp mål, eftersom de återkommande rotationerna innebär att en stor del av det kommande året ännu är relativt okänt vid målsättningsdatum. För att kompensera för detta har jag försökt sätta mål som är mer generella och som är kopplade till traineeprogrammet som koncept, snarare än de enskilda rotationerna. Jag har dock inte helt kunnat hålla mig, och har även skrivit ner några mål som är kopplade till Affärsutveckling, den rotation jag befinner mig på nu och fram till slutet av mars. Jag och Elin har också planerat ett gemensamt innovationsmål, som vi tänker jobba med under året… Men mer om det vid ett senare tillfälle.

Som jag tidigare nämnt håller jag just nu till i Slakthusområdet inom Affärsutveckling. Här arbetar jag på med några olika projekt i detaljplane-fasen, framför allt fokuserat på väldigt tidiga skeden. Mina uppgifter varierar mellan att vara mer kreativa och fokuserade på visions-och konceptformulerande, och väldigt konkreta med kalkyler och projektplaner. Jag tycker det är otroligt stimulerande och intressant att vara en del av denna typ av komplexa processer och projekt, som involverar så många olika frågor och aktörer. Det är också väldigt roligt att jobba i Slakthusområdet, en plats som både viskar om en rik historia och en spännande framtid, och där många olika människor med olika roller och profession arbetar tillsammans för att driva och utveckla området.

Solen lyser alltid i Slakten, vet ni!

Jobbannonsen för trainee-tjänsten 2022 är nu också ute! Jag och Elin vill rekommendera alla er som känner sig tilltalade av annonsen att söka tjänsten; för en kick-start på karriären inom fastighetsbranschen! Annonsen finner ni här. Sista dagen att skicka in sin ansökan är den 7 mars 2022.

Ha det fint!

Elvira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s