Nya huvudkontoret – Innovativt och aktivitetsbaserat

Hej,

Sedan förra inlägget har jag hunnit hänga med våra etablerare på några fartfyllda veckor runt om på våra handelsplatser. Nu senast Mobila i Malmö och Farsta Centrum här i Stockholm. Resten av tiden inom etablering handel kommer jag att vara på plats i Sickla, där även vårt nya huvudkontor ligger.

atrium-ljungberg_nytt-kontor

I början av året gick flyttlasset till Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla. Det nya kontoret är helt aktivitetsbaserat och utformat för att främja samarbete, kreativitet och effektivitet. Vad just ordet aktivitetsbaserat innebär kan uttryckas på flera sätt men enkel förklaring är att medarbetarna själva har möjlighet att välja var och hur de ska utföra sitt arbete. Det avspeglar sig i design och disposition genom att det inte finns fasta arbetsplatser. Istället är kontoret uppdelat i olika miljöer som är anpassade utifrån olika behov och arbetsuppgifter.

Några exempel på de olika zonerna vi har är helt tysta zoner, telefon- och mötesrum, gemensamma arbetsbord, co-workingytor och lounger. Med anledning av avsaknaden av fasta platser har vi istället egna skåp och varsin väska som vi kan ha dator, laddare och andra saker som är bra att ha med sig under en arbetsdag. I samband med flytten genomförde vi även en utbildning i personlig effektivitet och målet är att det nya kontoret ska vara digitalt och helt papperslöst.

Förutom att jag gillar det aktivitetsbaserade arbetssättet för att det gör att jag träffar nya kollegor varje dag och kan anpassa miljö efter arbetsuppgift, så är det också en väldigt snygg och härlig miljö att arbeta i. Mina arbetsdagar på kontoret ser olika ut och innehåller allt från högfokusarbete, möten, och mer kreativa uppgifter. På morgonen när jag känner mig som mest fokuserad brukar jag välja något av kontorets lugnare delar. När jag istället vill ha lite mer intryck och känna puls så kan jag välja en plats i köket, någon av loungeytorna eller lobbyn. Däremellan har jag möten vilket gör att jag naturligt byter plats flera gånger per dag.

2Y0A3697

I utvecklingsarbetet av det nya huvudkontoret hämtades mycket av inspirationen från hotellmiljöer som ofta upplevs som välkomnande, rogivande och med hög service. Det går att se bland annat på att vi inte har en traditionell reception som möter en vid entrén. Istället välkomnas både besökare och medarbetare av vår härliga personal i lobbyn, som dessutom är grymma på att göra gokaffe. Något annat som genomsyrar hela projektet är att kontoret ska vara långsiktigt och hållbart. Det går att se på material och möbler samt leverantörer som valts med omsorg. Snickerier, textilier, möbler och arbetsverktyg är producerade lokalt eller av utvalda leverantörer som har en tydlig hållbarhetsprofil.

En härlig miljö att arbeta i helt enkelt!

/Johanna

Samtliga bilder i det här inlägget är tagna av fotograf Martin Kelam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s